Urbanisme

Projecten pisos de luxe a l’antic xalet Coll a l’eixample de Girona

És la primera promoció a la ciutat de la immobiliària Corp, que preveu construir la primera fase aquest any

Seran pisos amb piscina i terrassa

La immobiliària Corp preveu construir pisos de luxe al solar de l’antic xalet Coll, enderrocat fa deu anys i situat al carrer Joan Maragall número 29 de Girona. La promotora ha adquirit els 14.000 metres quadrats del solar, un enclavament estratègic al centre de Girona, per a la construcció d’habitatges en dues fases. Calcula construir la primera aquest any. La immobiliària va anunciar així l’inici de la seva activitat a Girona amb una promoció d’habitatges exclusius. Ha anunciat que seran pisos d’entre tres i quatre habitacions amb terrassa.

L’edifici disposarà d’una piscina comunitària a la coberta juntament amb un solàrium. La companyia destaca la innovació en totes les seves promocions immobiliàries amb habitatges amplis, acabats d’alta qualitat i sistema de domòtica, a més de ser espais més eficients energèticament i sostenibles. “Són promocions d’avantguarda basades en les premisses de qualitat, disseny i confort”, explica Joan Carles Sánchez, director de relacions institucionals de Corp. Comenta, a més, que la immobiliària es “caracteritza històricament per la personalització de l’habitatge”. L’àrea d’influència de la immobiliària s’havia centrat a Barcelona i la seva àrea metropolitana, on el 2016 va iniciar la construcció de prop de 600 habitatges. Des de la seva creació, el 2008, ha construït més de 3.000 habitatges al país.

Disseny de Rafel Masó

El xalet Coll era un edifici encarregat a l’arquitecte Rafael Masó als anys trenta, però que va ser enderrocat fa deu anys, poc abans de l’arribada de la crisi econòmica. Casa unifamiliar amb jardí situada a l’eixample de Girona, presentava elements neogòtics i de l’arquitectura tradicional, com ara una porta d’arc de mig punt i finestres conopials. El xalet va ser d’ús clínic pel doctor Francesc Coll; l’obra es va construir després de la mort de Rafel Masó, entre el 1935 i el 1936. A la façana hi havia un relleu dedicat a sant Francesc que coronava la porta d’entrada i que es va instal·lar el 1958. Després del seu ús com a llar d’infants, Snoopy, se’n va preveure l’enderroc, el 2008.

LA XIFRA

14.000
metres quadrats
té el solar situat a l’eixample de Girona, al carrer Joan Maragall, número 29.

LA DATA

2008
Es va enderrocar
el xalet Coll, dels anys trenta i que havia estat una clínica i una llar d’infants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona