Urbanisme

Pas endavant en la nova planta de tractament de purins a la Galera

La Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre n’aprova el projecte, que vol comercialitzar gas i generar electricitat

Podria posar-se en marxa enguany

La nova planta de tractaments de purins i residus orgànics al Montsià podria ser una realitat els pròxims mesos. La Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) ha aprovat definitivament el projecte per construir a la Galera la planta, que comercialitzarà gas i electricitat a partir de purins i residus orgànics.

Impulsat per l’empresa Biometagás La Galera SL, el projecte, de vora quatre milions d’euros i 5.700 metres quadrats, va engegar-se el 2011, però havia quedat encallat. Així, la planta donarà sortida no només als purins dels ramaders de la zona i als residus orgànics urbans, sinó també a altres residus com la sansa, que la cooperativa oleícola local produeix. Segons va detallar ahir el director general d’Urbanisme, Agustí Serra, la planta produirà biogàs de 500 quilowatts.

Després del vistiplau de la Comissió d’Urbanisme, el consistori podrà ja donar la llicència d’obres i l’ambiental perquè es pugui començar a construir. L’alcalde de la Galera, Ramon Muñoz, s’ha felicitat que la situació s’hagi desencallat. Considera que es tracta d’una instal·lació “molt important” en una zona “vulnerable” als nitrats dels purins que generen les granges de porcs. De fet, entre deu i dotze ramaders s’han incorporat al projecte com a accionistes per poder donar una sortida al maldecap que representa la gestió dels excrements de les seves explotacions. “Descongestionaran les granges i en trauran rendiment”, sosté, sense descartar que, en el futur, la planta pugui acabar permetent subministrar als domicilis de la Galera o de pobles veïns.

LA FRASE

És una instal·lació important en una zona vulnerable als nitrats dels purins que generen les granges
Ramon Muñoz
alcalde de la galera

LA XIFRA

4
milions d’euros
és el cost de la nova planta del Montsià.

Llum verd al nou pla del port de l’Ampolla

La Comissió Territorial d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre també va emetre ahir un informe favorable a la modificació puntual del pla especial del port de l’Ampolla que impulsa Ports de la Generalitat. Reordenarà les activitats portuàries per optimitzar l’espai actual, millorarà la integració amb el nucli urbà i acostarà la nàutica a la ciutadania. Així es canvia una modificació inicial i es manté la platja de l’Arquitecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona