L'Ajuntament de Vilallonga vol impulsar el nucli antic amb una illa de vianants i zones d'aparcament

El projecte, cofinançat pel fons Feder, pretén normalitzar la mobilitat al centre

Segons l'alcalde de Vilallonga, Ignasi Valera, «Arranjar» el centre històric i «dotar-lo de nuclis de valor» perquè torni a ser un lloc on els vilallonguins vulguin anar a passejar són els principals objectius de fons del projecte de millores que es volen executar fins al 2012 al nucli antic. Suposarà una inversió total de 736.368 euros, dels quals l'Ajuntament tan sols n'haurà d'aportar poc menys de 60.000.

Una de les propostes principals consisteix a convertir en una illa de vianants el carrer Major i la plaça de l'Església. «És una de les peticions de veïns i comerciants que vam recollir durant el procés de participació pel nou POUM», va detallar Valera. Però per no començar la casa per la teulada, la primera actuació que vol plantejar el consistori és un aparcament, de 80 places darrere de l'Església, que permeti posar fi al caos de vehicles estacionats per tot el barri. «Actualment s'hi concentren uns 60 vehicles cada dia als carrers del nucli antic, i així els donaríem a tots una alternativa», va afirmar l'alcalde. Però per poder concretar aquesta iniciativa, abans el consistori haurà de resoldre el problema de la propietat del solar, que ara està en mans de privats.

A més, per afavorir el sector comercial al barri (actualment hi ha una desena de botigues amb dificultats de subsistència), es plantejaran millores al paviment, així com el soterrament dels serveis a diversos carrers, a més d'una campanya de dinamització que es consensuarà amb els mateixos botiguers.

Recuperar el camí de l'ermita

Fora dels límits del nucli històric, el programa d'actuacions també preveu un projecte de certa consideració: la recuperació del camí del Calvari, que uneix el nucli antic amb l'antiga ermita del Roser. «Des que es va construir la carretera de Valls, aquest camí que feien servir molts veïns per desplaçar-se a peu va quedar interromput, i ara per arribar-hi es topen amb algun punt perillós», va detallar Valera. La previsió és que el camí torni a baixar fins a la riera i la travessi gràcies a una nova passera per sobre de la llera.

Així, a més de facilitar el desplaçament d'aquells vilallonguins que vulguin anar a l'ermita per les festes corresponents, el consistori també vol facilitar la mobilitat fins a la zona industrial, situada a l'altra banda de la riera i que el nou POUM (que s'hauria d'aprovar inicialment durant el 2010) preveu ampliar. «Esperem que la gent s'animi a desplaçar-se a la feina en bicicleta», va avançar l'alcalde. La nova planificació també preveurà la creació d'un parc com a barrera verda per separar el nucli de la zona industrial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona