Urbanisme

trànsit

infraestructures

Pas ferm per connectar el centre enoturístic i la C-32

Signat el projecte de construcció d’un modul a l’àrea de descans de la via ràpida que permeti l’accés a l’equipament de Teià

La concessionària subvencionarà les obres amb 40.000 euros

Pas endavant per desencallar un projecte que es va començar a gestar l’any 2007. La Mancomunitat Intermunicipal de Serveis que engloba els municipis d’Alella, Teià i el Masnou, l’Ajuntament del Masnou i la concessionària de l’autopista C-32, Invicat, van signar ahir un acord per fer realitat la construcció d’un mòdul d’accés entre l’àrea de descans de la via ràpida, en terme municipal del Masnou i el Centre Enoturístic i Arqueològicde Vallmora (CEAV) a Teià. La concessionària subvencionarà l’obra amb 40.000 euros i el consistori masnoví serà l’encarregat d’executar l’actuació, mentre que la mancomunitat titular de la gestió del centre, assumirà la conservació i manteniment i vigilància dels elements funcionals, i, el més important “l’obertura, tancament i control de l’accés que es farà des de l’equipament”. Aquest control, segons consta en el document signat ahir pels alcaldes de les diferents administracions i pel responsable de la concessionària recull la prohibició de l’ocupació de la futura zona d’estacionament per vehicles no relacionats amb l’equipament cultural, però es permetrà que hi facin parada autobusos de línies no regulars.

La redacció del projecte executiu ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Teià, que preveu enllestir en els propers mesos la segona part del projecte que implica la construcció d’un pas de vianants, l’estesa de cablejat pel control remot de l’accés i l’adequació d’un itinerari a peu entre les vinyes que ha d’arribar al centre. Amb un cost de 13.800 euros més els 5.000 del projecte executiu seran assumits per Teià en el pressupost del 2018.

Culminació d’un procés

Durant l’acte d’ahir es va anunciar que el procés d’instal·lació del mòdul no s’hauria d’allargar més enllà d’un any, tot i que el conveni entre les parts contempla un període de quatre anys prorrogable a dos més. A la signatura del conveni, l’alcalde de Teià, Andreu Bosch (ERC) i principal promotor del nou impuls al (CEAV), va posar l’accent en els bons resultats obtinguts gràcies al treball conjunt. “L’obra culmina un procés engegat l’any 2003 i serà el punt d’inflexió que ha de permetre una major afluència de públic al centre”, va destacar Andreu Bosch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona