Urbanisme

Un total de 32 microempreses les han creat emprenedors en situació de vulnerabilitat

L’obra Social La Caixa fomenta l’autoocupació entre persones en risc d’exclusió social que no disposen de recursos per endegar un projecte

El foment de l’emprenedoria entre els usuaris d’Incorpora, el programa d’inclusió sociolaboral de l’Obra Social La Caixa, ha donat com a resultat la creació de 32 microempreses a Girona un any i mig després que s’ha posat en marxa. Per mitjà d’aquesta línia d’autoocupació, persones en risc d’exclusió social que tenen idees de negoci participen en una manera nova d’integrar-se en el mercat laboral amb la qual poden augmentar les seves possibilitats de superar la situació de vulnerabilitat. Per ells, Incorpora ha dissenyat itineraris personalitzats i els ha facilitat formació i acompanyament perquè puguin desenvolupar el seu projecte.

A tot Catalunya, el projecte ha ajudat a impulsar 437 microempreses (1.350 a tot l’Estat). Entre els emprenedors, el 46,13% són dones i el 53,87%, homes. En total, des del gener del 2016, els dotze punts d’autoocupació Incorpora repartits per tot el territori català han atès un total de 1.559 persones que s’han interessat per aprofitar aquesta oportunitat, que ha propiciat la creació d’empreses en àmbits com ara el comerç (29,1%), els serveis (64,1%), la indústria (5,45%) i l’agricultura (1,18%). El punt d’autoocupació Incorporat a Girona, gestionat per la Fundació Gentis, ha atès 122 persones en un any i mig.

Els tècnics especialitzats en autoocupació presents en cadascun dels punts són una figura clau per a l’èxit d’aquesta iniciativa. Aquests tècnics proporcionen assessorament i formació adaptada en cada fase del projecte a través de l’elaboració del pla d’empresa, la vinculació amb agents del territori que donen suport als emprenedors, l’anàlisi de necessitats i riscos i de la viabilitat de l’empresa, i la recerca de finançament i ajudes o d’un local adequat. Els tècnics també ofereixen suport durant l’activitat empresarial, ja que els fan un seguiment personalitzat.

LA XIFRA

12
punts
d’autoocupació són els que Incorpora té a tot Catalunya. Un d’aquests és a Girona i està gestionat per Gentis.

Més de cinc milions d’euros en microcrèdits

En el marc de l’acord entre l’Obra Social La Caixa i MicroBank per facilitar finançament a projectes d’autoocupació de persones en situació de vulnerabilitat, s’han concedit microcrèdits per valor de 5.396.000 euros. MicroBank és l’únic banc de l’Estat que es dedica exclusivament al finançament de projectes a través de microcrèdits. El criteri atén fonamentalment a la confiança en la persona i la viabilitat del seu projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona