Urbanisme

municipal

trànsit

Santa Susanna recupera el projecte per posar nous semàfors a la carretera N-II

Han de garantir la seguretat als vianants que creuen des del nucli urbà per accedir a la zona comercial

La proposta s’inclou dins del pla de mobilitat

La carretera N-II a la zona nord del Maresme s’ha convertit de facto en un carrer més de la trama urbana gràcies als elements construïts per regular la mobilitat. Santa Susanna és el darrer municipi que se sumarà a la instal·lació de nous semàfors a la via recuperant un antic projecte que ja els preveia ara fa set anys. Es tracta de la instal·lació de quatre senyals lumíniques amb temporitzador a uns metres de la rotonda que hi ha sobre la riera. L’alcalde, Joan Campolier (AiS) confirma que la proposta dels semàfors fa temps que està sobre la taula, però que no ha estat fins ara que s’han tingut prou garanties de poder-la executar. “El projecte està en exposició pública i el termini és a punt d’acabar, moment en què s’iniciarà el concurs per adjudicar l’obra”, assenyala l’alcalde. El cost previst de la instal·lació dels semàfors puja gairebé a 100.000 euros –99.045,41 exactament– i està previst que, si no hi ha retards d’última hora, es puguin instal·lar el mes d’octubre. “Es tracta d’una actuació molt important perquè haurà de garantir el pas segur dels vianants des del nucli urbà fins a la zona comercial de l’altre costat de la carretera o dels que volen anar fins a la platja”, comenta Campolier.

De fet, els nous senyals regularan una pràctica habitual dels vianants a Santa Susanna com és la de creuar directament la carretera esquivant els vehicles “i posant en perill les seves vides i les dels conductors”. Els semàfors es completaran amb els passos de vianants corresponents i després d’haver desestimat la possibilitat de fer passos subterranis per creuar l’N-II.

Condicionar el pas subterrani

Paral·lelament al projecte dels semàfors a l’N-II, l’Ajuntament de Santa Susanna també ha posat a exposició pública la proposta d’adequació per fer accessible per a vianants, en especial per a persones amb mobilitat reduïda, el pas inferior sota la carretera del nucli urbà. Es tracta, segons l’alcalde, de superar una insuficiència històrica en benefici de la ciutadania. “El pas està pensat per a la circulació dels vehicles de serveis i les voreres són molt estretes, fet que dificulta una mobilitat fluida i que, sobretot, impedeix l’accés de la gent amb dificultat per moure’s”, indica l’alcalde de Santa Susanna.

La proposta urbanística preveu aixecar i ampliar les voreres i condicionar un pendent adequat perquè hi puguin passar, entre d’altres, usuaris amb cadira de rodes. L’obra, que també s’haurà d’executar en els pròxims mesos abans no acabi l’any, té un cost de sortida de 177.310,80 euros abans no es posi a concurs públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona