Urbanisme

Municipal

L’oposició de Cabrera vol un estudi dels costos pel teatre

Exigeix al govern local que tingui clars els números abans de refer el conveni amb la cooperativa per la cessió de l’equipament

Es va aturar al juliol pel vot en contra de la regidora destituïda

Els grups de l’oposició a Cabrera de Mar es van reunir ahir al migdia amb el govern local, que des del juliol està en minoria i té aturat el conveni que permetria reformar l’antiga sala de cinema per convertir-la en un teatre al centre del poble. Va ser en l’últim ple del juliol quan la regidora del PDeCAT que acabava de ser destituïda, María José Cortada, sorprenia votant en contra del conveni que s’havia signat amb la cooperativa La Guardiola per la cessió de l’edifici i la urbanització del sector.

La d’ahir era la segona trobada després de l’estiu i finalment s’hi convocaven tots els grups, inclosa la regidora no adscrita. La cap de l’oposició, Anna Maluquer (GxC), en sortia satisfeta. “Mirem de buscar un nou acord, però no podem parlar d’allargar la cessió si no en sabem el cost exacte”, reclamava la cap de l’oposició. “No volem que ens passi com va passar a la Sala d’Argentona”, hi afegia Maluquer.

Des de l’oposició, coincideixen que la cessió de l’equipament, a 25 anys prorrogables a deu anys més, es va fer massa curta i alguns ja assenyalen que l’equipament hauria de passar a mans municipals.

Informe més detallat

L’alcalde, Jordi Mir, manté que els costos ja van ser avaluats pels serveis tècnics, amb una inversió d’1,4 milions, per sol·licitar la subvenció de 400.000 euros a la Diputació de Barcelona. Tot i així, assegura que en les pròximes setmanes seran els tècnics de la Diputació els que visitaran l’edifici per fer-ne un estudi més detallat i disposar així d’un avantprojecte del que seria l’actuació.

Segons l’alcalde, els costos de l’edifici no variaran gaire. “La qüestió de fons i que s’haurà de renegociar és el termini de la cessió”, indicava Mir. Segons va explicar, l’equip de govern ja va intentar des d’un primer moment que fossin 50 anys de cessió de la propietat. “Ho podem tornar intentar, però la decisió última es prendrà en l’assemblea de socis, que hi haurà de donar el vistiplau”, afirma l’alcalde.

LA XIFRA

1,4
milions d’euros
és la quantitat que estimen els serveis tècnics que podria costar refer l’antic edifici.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona