Urbanisme

Municipal

Generalitat i Ajuntament aborden la construcció del centre de Badalona Capaç

L’Incasòl proposa fer pisos públics a l’actual seu i aixecar el nou centre a Pomar

Totes dues administracions estudien la viabilitat jurídica del projecte

El pla de la Generalitat per desencallar la construcció de la nova seu de la Fundació Badalona Capaç, un centre de treball destinat a persones amb discapacitat intel·lectual, avança en la bona direcció. La recent trobada entre l’Ajuntament i la Generalitat permet ser optimista, tot i que des de la fundació asseguren que fins que tot plegat sigui una realitat no faran cap valoració “per no generar més frustració entre els usuaris del centre i les seves famílies”, que fa anys que esperen una solució mentre l’actual seu de la fundació es va degradant.

El projecte que reclama la fundació està aturat des de final del mandat anterior perquè l’actual equip de govern va decidir no donar llum verd a un projecte que preveia construir el centre al barri de Morera. L’operació urbanística, que anava lligada a la construcció de dos supermercats de la firma Mercadona, no va tirar endavant per l’oposició del principal soci del govern municipal, Guanyem Badalona en Comú, que l’estiu de l’any passat ho va acordar en assemblea. Tot i les pressions de la Fundació Badalona Capaç, que fa més de dos anys que reclama la construcció del centre, el projecte no ha arribat al ple municipal. Com a alternativa al projecte de Morera, l’equip de govern va proposar aixecar el nou centre al barri de Montigalà, però aquesta opció tampoc va tirar endavant.

Habitatge social

La proposta que ha posat sobre la taula la Generalitat és la construcció del nou centre en uns terrenys propietat de l’Incasòl al barri de Pomar i permutar amb la fundació l’actual seu per construir-hi un bloc de pisos protegits. D’aquesta manera, segons la Generalitat, Badalona guanyaria 190 pisos de lloguer social que s’aixecarien a l’espai que ocupa l’actual seu de la Fundació Badalona Capaç, a l’avinguda del Marquès de Mont-roig, entre els barris del Gorg i Sant Roc. Als baixos de l’edifici hi hauria una superfície comercial. Els tècnics fa mesos que treballen en la proposta i, segons fonts de la Generalitat, totes dues administracions ara estudien la viabilitat jurídica del projecte, que podria desencallar-se abans d’un mes si totes dues parts hi donen el vistiplau.

El ple haurà d’aprovar les modificacions urbanístiques necessàries per tirar endavant el projecte, que inclouen alguns canvis d’edificabilitat per fer viable el projecte. Els partits de l’oposició han expressat més d’una vegada que donaran suport a la proposta que tingui l’aval de la Fundació Badalona Capaç.

LA XIFRA

190
pisos socials
destinats al lloguer preveu construir la Generalitat en el projecte per a Badalona Capaç.

LA DATA

3.07.2016
Guanyem Badalona
va decidir en assemblea no donar suport al projecte que preveia l’obertura de dos supermercats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona