Urbanisme

Manresa obre demà la rotonda de la Bonavista

Els vehicles podran fer ja tots els moviments excepte incorporar-se en sentit ascendent per la carretera de Santpedor

S’estrenen recorreguts inèdits

Després de 4 mesos, la primera fase de les obres de la nova rotonda de la Bonavista arriba al seu final. L’Ajuntament de Manresa té previst obrir-la al trànsit demà. Tot i que només hi haurà un dels dos carrils en funcionament –l’altre és necessari per la segona fase d’obres–, els vehicles podran fer ja tots els moviments que permet la rotonda, excepte el circuit ascendent de la carretera de Santpedor, entre la Bonavista i el carrer Sant Antoni Maria Claret.

Amb l’obertura, la carretera de Vic recuperarà la continuïtat i, tal com va explicar ahir el regidor d’Urbanisme, Marc Aloy, “per primer cop es podran fer recorreguts inèdits, com ara l’enllaç directe del passeig amb la carretera del Pont o amb la de Vic, en sentit sortida”. L’operació per obrir la rotonda començarà a les 5 de la matinada de demà dijous i està previst que finalitzi abans de l’hora punta, entre les 8 i les 9 del matí. Es farà sense tallar el trànsit. A banda d’això, el regidor de Mobilitat, Jordi Serracanta, va anunciar canvis en la mobilitat que s’ha decidit introduir després d’analitzar el trànsit aquestes setmanes: el carrer Bilbao recuperarà la direcció descendent en tot el seu traçat i el carrer Joan XXIII serà de doble sentit.

Tot i l’obertura de la rotonda, Aloy i Serracanta van insistir en la necessitat d’evitar circular-hi si es pot, ja que encara falta fer la segona fase d’obres.

Entitats contra l’augment de l’IBI

La proposta d’ordenances per al 2018 que l’equip de govern de Manresa (CDC i ERC) portarà al ple de demà no ha agradat gens a la Plataforma per la Rebaixa de l’IBI, que torna a veure frustrat el seu objectiu, ja que la proposta de CDC i ERC passa per augmentar tots els impostos un 2,5% (incloent-hi l’IBI) i les escombraries, un 11,60%. A través d’un comunicat, el col·lectiu, que agrupa una cinquantena d’entitats, va lamentar ahir que no se’ls hagi convidat a fer aportacions i va afirmar que la proposta “està totalment fora de lloc”. També va recordar que des de la revisió cadastral del 2007 “ciutadans i empreses han hagut de fer front a uns valors de l’IBI totalment inassumibles i excessius comparats amb els altres municipis de grandària semblant però amb millors serveis”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona