Urbanisme

Municipal

Part de l’Eixample Morató de Vic es reurbanitzarà el 2018

El projecte, que afectarà quatre carrers del barri, suposarà renovar el paviment i la il·luminació, i també plantar-hi arbrat

L’actuació prevista té un pressupost de 939.000 euros i una durada aproximada d’un any

L’Ajuntament de Vic està disposat a rentar la cara a una part de l’Eixample Morató amb una actuació de millora urbanística de gran nivell. El projecte de reurbanització, que afectarà el carrer del Trinquet, el carrer de Sant Fidel, dos trams del carrer de Sant Sebastià i el primer tram del carrer de Sant Antoni, inclou una renovació del paviment, la instal·lació de nova il·luminació de les façanes i la plantació d’arbrat amb escocells. El pressupost d’aquestes obres, que està previst que comencin a principis del 2018 i que tinguin una durada aproximada d’un any, és de 939.343 euros.

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, acompanyada per la regidora d’Urbanisme, Fabiana Palmero, el cap d’Obres de l’Ajuntament de Vic, Ramon Roquer, i la tècnica de Mobilitat, Lourdes Rota, dimarts al vespre van explicar els detalls del projecte als veïns i als comerciants de l’Eixample Morató. Pel que fa a la pavimentació, serà diferent en funció de l’amplada del carrer: el de Sant Fidel, el de Sant Antoni i el primer tram del de Sant Sebastià tindran un paviment de pedra irregular a la zona propera als edificis i un paviment regular central per a l’espai preferent de circulació dels vehicles. La pedra serà del mateix tipus que la utilitzada al carrer de Manlleu. En el cas dels carrers del Trinquet i el segon tram del de Sant Sebastià, hi haurà un únic paviment de pedra irregular continu a tot el carrer. La part central de les cruïlles estarà ocupada per paviment de pedra irregular, sense continuïtat entre paviments, per reforçar la prioritat invertida. Les zones d’estacionament i de càrrega i descàrrega marcades a terra desapareixeran.

Respecte als llums de façana, l’Ajuntament ja ha començat el procés per canviar-les a partir del gener, amb un pressupost de 70.000 euros. El mobiliari urbà serà del mateix tipus que al carrer Manlleu i es deixarà a punt per al futur desplegament de la fibra òptica.

L’execució de les obres obligarà a fer modificacions en la mobilitat de l’Eixample Morató. Al carrer del Bisbe Casadevall, per exemple, es farà un canvi de sentit, ja que passarà a ser d’entrada des de la rambla del Passeig. També es prohibirà la circulació pel carrer de la Gelada (excepte als veïns) i des del carrer de la Misericòrdia només es podrà girar cap al carrer de Jaume I El Conqueridor.

LA XIFRA

70.000
euros
és el pressupost que té el canvi de llums de les façanes, que es començarà a fer a partir del gener.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona