Caldes d'Estrac ha de redissenyar l'entorn de les escoles per l'impacte paisatgístic

Urbanisme no aprova el pla i recomana tornar a l'opció d'un vial que travessa per sota els patis

El pla urbanístic que ha de permetre desenvolupar el sector de l'entorn de les escoles està ara mateix en suspens. Urbanisme no veu clar el vial que es planteja en aquesta zona i que travessa l'àmbit d'uns 32.400 m² al costat dels dos centres educatius del municipi. Aquest espai que hi ha per sobre la carretera que porta a Sant Vicenç de Montalt té un desnivell molt pronunciat i amb molta vegetació. A l'est de les escoles hi ha una gran pineda i pels voltants hi ha diversos recorreguts de vianants i miradors sobre la costa.

La resolució de la Generalitat, amb data de 21 de desembre, reclama que el nou vial s'adapti a la topografia i que respecti al màxim la vegetació existent. No només això, sinó que es recomana recuperar l'opció anterior que ja s'havia treballat perquè aquest futur vial travessi per sota la pista poliesportiva que hi ha entre els dos centres escolars. Precisament el traçat d'aquest vial va ser motiu de controvèrsia durant la campanya electoral, en què CiU va denunciar la perillositat del projecte en passar el vial per sota els equipaments escolars. Ara el govern encapçalat per CiU s'ha mostrat sorprès per la suspensió perquè, tal com assenyala l'alcalde, Joaquim Arnó, es va treballar conjuntament i no es va portar a aprovació fins que van dir que era correcte. Urbanisme també planteja altres precisions sobre el pla, com ara la modificació d'una zona verda, una major concentració de l'edificació en cotes baixes i estudis complementaris de serveis viaris i ordenació. En el sector es preveuen fer habitatges i equipaments.

El PSC reclama en el ple que s'informi de la resolució del pla

El grup socialista, a l'oposició, va reclamar en el ple de dilluns a l'alcalde, Joaquim Arnó, que informés sobre la resolució del pla de les escoles. La petició que la portaveu del grup, Rosabel Cantenys, va fer en acabar el despatx d'alcaldia va ser rebutjada i aleshores va ser el moment en què l'alcalde va cridar l'atenció del regidor socialista, Miquel Gonzàlez, a qui va expulsar de la sala. Gonzàlez s'hi va resistir i el ple es va suspendre al·legant el desordre i la falta de respecte per part del regidor. En el transcurs del ple es van tractar temes que enfronten els dos grups municipals, com per exemple el canvi en el servei de la brossa per la facturació excessiva que en feia l'empresa. Pels socialistes el govern només va voler «despistar» amb aquests temes i no va acceptar tractar temes de «vital importància» com ara el pla de les escoles. El govern ja ha informat l'AMPA de l'escola i el consell escolar, i es farà una reunió entre Ajuntament i pares i mares dels centres escolars per informar sobre el tema.

La casa Ugalde, a tocar

L'àmbit afectat inclou diverses construccions catalogades, com ara la casa de fusta i l'escola bressol. A més, al nord del sector que es vol desenvolupar hi ha situada la famosa casa Ugalde, obra de l'arquitecte J.A. Coderch, que el 2002 va ser declarada bé catalogat d'interès nacional. Tant a l'entorn d'aquestes cases catalogades com a l'espai lliure que dictamina el pla s'haurà de preservar la vegetació existent. Una de les al·legacions presentades al pla, i que es va desestimar, segons explica el PSC, era la que van fer els veïns de Torre Vella, molt a la vora de la casa Ubalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona