Urbanisme

Propietaris de Sota Monestir de Banyoles es mobilitzen contra el POUM

Recullen firmes per demanar que en el nou pla general d’urbanisme es protegeixin els horts i els recs que caracteritzen aquesta part de la ciutat

Uns quants propietaris de finques de Sota Monestir de Banyoles estan recollint firmes en contra del que es planifica per a la zona en el projecte de nou pla general d’urbanisme (POUM) de la ciutat, que s’està acabant de redactar. Entre altres modificacions, el pla especial de Sota Monestir que s’incorporarà al POUM inclou l’obertura de vials i la construcció d’habitatges i tallers que comportarien la desaparició d’una part dels horts que caracteritzen la zona. Els promotors de la recollida de firmes, que estan assessorats per un arquitecte, ja han aconseguit el suport d’unes 200 persones.

Els contraris al contingut del projecte del POUM pel que fa a Sota Monestir demanen la protecció integral de tota l’àrea “amb tots els horts i tots els recs”. Argumenten, entre altres qüestions, que és un patrimoni del poble i forma part d’un sistema històric, i que cal protegir la fauna que hi viu (posen d’exemple ocells com ara àligues, mussols o tudons).

Els veïns ja han participat en reunions amb l’Ajuntament i la setmana que ve es tornaran a trobar. L’equip de govern –ha explicat el regidor d’Urbanisme, Albert Tubert– anirà fent reunions sectorials i amb els grups polítics per buscar consens, abans que la proposta de POUM passi pel ple municipal, probablement al febrer.

LA XIFRA

200
signatures,
aproximadament, han reunit els promotors de la campanya.

Salvar el camí de Can Boada

En aquesta campanya de recollida de firmes també es demana a l’Ajuntament que el pla general no faci desaparèixer el camí de Can Boada. La petició ha causat sorpresa a l’equip de govern perquè –va indicar ahir el regidor d’Urbanisme– està previst conservar-lo, pensant sobretot en un ús per a vianants. En la petició, però, es demana també que es catalogui el camí com a bé cultural d’interès local i nacional i que se li atorgui el grau de protecció integral.

Aquest vial sense asfaltar del bell mig de Sota Monestir, que connecta la carretera de Vilavenut amb la part baixa del barri de Can Puig, té l’origen en l’època romana i disposa d’un petit pont sobre la riera Canaleta, aixecat molt probablement a l’edat mitjana. El camí “romà” era una via secundària que anava des de la Via Augusta (a l’altura de l’actual Sarrià de Ter) fins al que ara coneixem com a Besalú.

El 2005 ja es va impulsar una campanya perquè es concedís al camí un grau de protecció, però la petició no va prosperar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona