Urbanisme

Urbanisme tomba el projecte de càmping de Garriguella

La comissió territorial considera que és un projecte “desproporcionat” i que tampoc el lloc és l’adequat

S’anuncia que s’iniciarà un pla director per ordenar els càmpings catalans

“Hem prioritzat criteris urbanístics i paisatgístics”, afirmava el director general d’Urbanisme, Agustí Serra, a l’hora d’explicar per què la comissió d’Urbanisme ha decidit tombar el projecte d’implantació d’un càmping a Garriguella. Serra, a més, va qualificar el projecte de “desproporcionat” i va dir que “ni tan sols reduint-lo” es podria situar en el lloc plantejat.

És a dir, ni la dimensió projectada ni el lloc escollit eren correctes, segons Urbanisme. A més, e l director general d’Urbanisme va anunciar que la Generalitat vol impulsar un pla director català per regular el sector dels càmpings i que es plantejarà una moratòria per a l’obertura de nous establiments mentre es redacta aquest pla. “S’està fent una nova ciutat”, hi afegia també Serra a l’hora d’analitzar la superfície de sostre que preveia el projecte del càmping ara rebutjat i que havia generat una forta oposició al territori empordanès. El mateix Serra reconeixia que, pel que fa al càmping, “des d’un punt de vista” urbanístic “cap norma” prohibia la seva implantació, però que es rebutjava “tenint en compte la desproporció respecte al nucli de Garriguella i l’entorn; però, a més, és que és un lloc en què ni reduint-lo es podria”. El macrocàmping preveia tenir fins a uns 260 bungalous i mobile homes i més de 8.800 metres quadrats d’edificacions, entre les quals recepció, restaurants, dutxes i altres serveis. En total, més de 17.000 metres quadrats de sostre.

POUM de Vilafant

La Comissió d’Urbanisme també va aprovar ahir l’avanç del pla d’ordenació urbanística municipal de Vilafant, en el qual, entre altres coses, es preveu una via alternativa a l’N-260, que caldrà pactar amb l’Estat. L’avanç del POUM també tracta l’estació del TAV, i recull que es pugui aixecar una zona de serveis amb oficines i hotels. al seu voltant. El document també dibuixa un nou parc urbà al municipi també planteja que Vilafant pugui créixer amb 1.200 habitatges nous, que sobretot se situarien a la zona que toca a Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona