Urbanisme

Millores a la Parcel·lària de la Vall d’en Bas

L’Ajuntament farà també un pot per al carril bici a l’alçada de Verntallat

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas aquest estiu acabarà de posar al dia la Parcel·lària, que és la carretera que vertebra la xarxa viària interna del municipi. Els darrers anys, s’havia treballat en l’arranjament dels trams que hi ha entre el Mallol i la Pinya, i els pròxims mesos, es faran obres –bàsicament de reasfaltatge– als compresos entre el Mallol i Can Trona i d’aquest nucli a l’entrada de Sant Esteve d’en Bas, a la zona de l’alberg. Molts trams de la Parcel·lària es troben en força mal estat, entre altres raons, perquè hi passen molts vehicles agrícoles de gran tonatge. L’Ajuntament destina uns 107.000 euros a aquestes inversions.

Les darreres reformes de la Parcel·lària i la resta de la xarxa s’han executat amb l’ajuda d’altres administracions. És el cas de la recta de Can Ramonic (encara no s’ha acabat), renovada amb recursos del pla de camins del Consell Comarcal. Abans, la Diputació havia fet millores al tram de Codella, la Pinya i la Corda (que és competència de l’ens provincial), que han inclòs l’ampliació d’un lateral amb cuneta americana.

El pont de Verntallat

Les obres a la Parcel·lària d’aquest estiu les va anunciar, aquesta setmana, l’alcalde, Lluís Amat, que també va avançar altres inversions a curt termini, per un import global de 700.000 euros. “Estan molt repartides perquè volem seguir la política de no concentrar les inversions en grans obres, sinó anar arranjant el que tenim”, ha manifestat a aquest diari. Una d’aquestes obres consistirà en la construcció d’un pont per a vianants i ciclistes sobre el Fluvià, a la recta de Verntallat, al costat del que ja existeix. Paral·lel a la carretera passa un carril bici que, en arribar al Fluvià, queda interromput, obligant la gent –hi passen moltes famílies amb mainada en bicicleta, així com alumnes de l’escola Verntallat, que és a la vora– a pujar a la calçada. Amb el nou pont s’eliminarà el risc d’accidents que això suposa.

Altres obres previstes a curt termini, hi va afegir Amat, seran el condicionament de la futura plaça de l’1 d’Octubre, millorar el paratge de la font del Gat i reparar una esllavissada que hi ha al veïnat de Pocafarina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona