Urbanisme

En marxa el projecte per convertir la Casa Pastors en la seu del nou Museu d’Art

L’Ajuntament de Girona aprova el pla inicial de rehabilitació

Madrenas: “Volem convertir la ciutat en un epicentre cultural del sud d’Europa”

Compte enrere per convertir la Casa Pastors en la seu del nou Museu d’Art Modern i Contemporani de Girona. L’Ajuntament va aprovar ahir inicialment el projecte de rehabilitació de l’espai, una obra del despatx de Jordi Bosch Genover. L’alcaldessa, Marta Madrenas, destaca que “amb aquest nou museu fem un pas més per convertir Girona en un epicentre cultural del sud d’Europa, completem una oferta d’exposició artística de primer nivell i rehabilitem un edifici emblemàtic de la ciutat donant-li una nova personalitat”.

Enderrocs a l’edifici

El pla que es va aprovar ahir preveu l’enderrocament del nucli vertical de circulacions actual (excepte el tancament de façana a la planta baixa i el pou) per construir un cos enretirat, més baix i acabat amb una gelosia de lamel·les de gres, per simplificar la volumetria de l’espai. Per aconseguir un recorregut circular en la circulació dels visitants, es construirà un segon cos a la banda sud del pati. La construcció d’aquests dos cossos principals es farà procurant també que els espais interiors de les zones de pas quedin més oberts al pati i actuïn com a zones de pausa, relaxació visual i descans físic.

Pel que fa als espais expositius, la proposta considera que cal aconseguir una alçària unitària i suficient a les diferents sales. En aquest sentit, es proposa l’enderroc de l’altell de la primera planta i la modificació dels forjats de la segona planta per situar-los a una cota única. L’única sala que es mantindria com a testimoni d’èpoques anteriors seria la gran sala de la primera planta. Finalment, la proposta preveu també ampliar l’espai de l’edifici excavant per sota de la planta baixa per poder-hi situar els magatzems. Aquests espais comunicarien de forma directa amb l’escala de servei i amb el muntacàrregues, que se situarien en un cos de cessió afegit.

La superfície útil sobre la qual s’actuarà és de prop de 2.700 metres quadrats i el projecte xifra el pressupost d’execució de l’adequació en poc més de 4,7 milions d’euros.

LA XIFRA

4,7
milions d’euros
és el cost d’execució de l’adequació de l’espai, que és de prop de 2.700 metres quadrats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona