Urbanisme

Art urbà i social al barri de Sant Miquel d’Olot

Quatre grafiters faran creacions inspirades pels veïns de la zona

El consell de barri de Sant Miquel d’Olot es mou per millorar l’espai públic per no perdre pistonada respecte a altres barris de la ciutat. Ara, i d’acord amb el pla integral d’accions de millora (PIAM) del barri, el consell ha encarregat a quatre grafiters o artistes urbans de reconegut prestigi en el seu sector que elaborin murals en quatre espais públics de la zona.

No han volgut fer-los un simple encàrrec. El pas previ ha estat una reunió en què han assistit tots els veïns que han volgut per fer aportacions dels aspectes que creuen rellevants del barri. “No hem volgut que els artistes vinguessin un sol dia a fer la seva creació i ja està, sinó que volíem que coneguessin el barri”, ha explicat el dinamitzador del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa al barri, Jordi López. Ell mateix hi ha afegit que l’objectiu de tot plegat és dignificar els espais públics del barri i, a més, fomentar el contacte entre els veïns i la participació.

Els artistes, doncs, ja s’han impregnat dels actius del barri i, ara, tenen unes setmanes per dissenyar les propostes que traslladaran a la paret que els pertoqui. Així, han pogut conèixer de primera mà elements tan identificatius com el ball pla –una cercavila de parelles que desfilen amb vestits de paper i que ironitzava del de les Fetes del Tura, on anaven d’etiqueta–, entitats com ara els Gats, etc. Això no obstant, López ha volgut deixar clar que aquests artistes no reproduiran espais o activitats, com per exemple l’abans citada, sinó que s’hi inspiraran.

Es tracta d’Elisa Capdevila, Jofre Oliveras, Roc Black Block i Eduard Sacrest. I entre els diversos espais susceptibles de ser el suport del mural, de moment, hi ha el nou mirador del riu Fluvià del carrer de Sant Miquel i un de l’avinguda Jaume II. Els altres dos sortiran de les negociacions que el consell de barri està duent a terme amb particulars. Aquesta intervenció té un pressupost de 15.000 euros, que estan sufragats amb la dotació que l’Ajuntament d’Olot fa del PIAM.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona