Urbanisme

Viladamat compra una finca per fer-hi habitatges per als joves del municipi

Els beneficiaris acordaran entre ells sota quina forma es farà el procés de construcció

La proposta es va aprovar en el pla de participació del 2018

L’Ajuntament de Viladamat ha adquirit una parcel·la que servirà per facilitar la construcció d’habitatges per a joves del municipi. La finca ha costat 95.000 euros i l’Ajuntament preveu que s’hi podran construir quatre o sis habitatges, en funció del model pel qual s’opti i que triaran i acordaran els mateixos candidats a tenir-hi un habitatge.

Amb aquesta adquisició es concreta una proposta que va sorgir dels mateixos joves del municipi i que es va aprovar per votació popular (vegeu el requadre). La iniciativa va ser avalada pel govern municipal (CUP) després de detectar que hi havia un problema real d’accés a l’habitatge per a una franja de població jove del municipi que tenia dificultats per establir-se a Viladamat.

Els candidats a beneficiar-se d’aquesta iniciativa, a banda d’haver d’estar empadronats al municipi, hauran d’ajustar-se als criteris que determinen les normatives d’accés a l’habitatge social (sous mínims i màxims o tenir menys de 35 anys, entre altres paràmetres).

El plantejament és que un cop feta la inversió de la finca per part de l’Ajuntament, es recuperarà posteriorment amb els beneficiaris d’aquesta operació. Seran els mateixos beneficiaris que decidiran com es concreta ara la construcció d’aquests habitatges, si seran de propietat o de lloguer, si es concreta la construcció a través d’una cessió d’ús, contractant la construcció a través d’una promotora tradicional o fomentant la constitució d’una cooperativa de construcció amb el suport de l’Ajuntament, ja que aquesta era una de les propostes que havien posat sobre la taula el govern municipal i l’assemblea de veïns.

LES XIFRES

95.000
euros
és el cost d’adquisició de la finca per part de l’Ajuntament per facilitar l’accés a l’habitatge a joves del poble.
6
habitatges.
Es preveu que la parcel·la permetrà edificar entre quatre i sis habitatges segons el model triat.

Aprovació per votació popular

La proposta d’adquirir una parcel·la per facilitar que els joves s’estableixin al municipi es va sotmetre a una consulta popular el mes de gener passat en el marc del pla de participació del 2018. A diferència d’anys anteriors en què es demanava als veïns que triessin entre diversos projectes, enguany se’ls demanava l’opinió sobre aquesta única proposta, perquè sorgia dels mateixos veïns i perquè segons el govern hi havia un problema real d’habitatge per als joves del poble. Noranta-quatre votants (un 28% de participació) van participar en aquella consulta i d’aquests un 74,5% (70 vots) hi van votar a favor, un 24,5% (23 vots) hi van votar en contra i un vot va ser en blanc. La consulta i l’aprovació de la proposta van ser qualificades per l’alcalde, Robert Sabater, com un aval per a “l’avenç cap a un model de poble més just i solidari”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona