Urbanisme

Recta final per a la renovació del passeig d’Empuriabrava

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha posat a licitació la quarta i última fase d’obres

Els treballs d’asfaltatge de la franja entre la zona enjardinada i la platja es faran abans de l’estiu

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries afronta la recta final de la renovació del front de mar d’Empuriabrava. La quarta i última fase que s’ha posat a licitació consistirà en un nou asfaltatge de la franja al llarg de tota la platja, entre les zones enjardinades en les fases anteriors i la sorra. En tota aquesta franja es col·locarà un acabat de paviment asfàltic de color, s’adequaran els desguassos pluvials corresponents i s’alçarà el mur de contenció de la paret ja existent que separa aquest espai de la sorra.

Les obres s’han posat a licitació per un import de 378.127 euros (IVA inclòs). Amb aquesta tramitació en curs –l’adjudicació de l’obra es farà en els pròxims dies i el termini d’execució previst és d’uns tres mesos–, l’alcalde, Salvi Güell, confirma que abans que comenci la pròxima temporada d’estiu s’haurà de donar per acabada la remodelació del front marítim d’Empuriabrava.

El conjunt de les fases successives s’haurà executat en el decurs de l’actual mandat i en total es preveu que les obres del passeig representaran un cost de més de 3.203.300 euros.

De privat a públic

El 4 de març del 2014, l’Ajuntament va rebre la concessió per 30 anys del passeig marítim i per primer cop, 40 anys després que es fes el passeig, la gestió d’aquest espai va passar a ser municipal (fins llavors havia estat a càrrec d’una concessió privada). A partir d’aquell moment el consistori va poder iniciar la reforma d’aquest espai d’1,2 quilòmetres. A l’inici del mandat es van fer els primers enderrocs entorn de l’edifici Girasol (antiga discoteca Passarel·la) i es van adequar els locals per instal·lar-hi nous serveis. El 2017 es va actuar a la banda més interior del passeig: es va pavimentar tota la vorera i s’hi va instal·lar un carril bici. La tercera fase es va centrar en l’enjardinament, acabats dels passos interiors i equipaments, sobre la base de propostes que van presentar els veïns en un procés participatiu.

LA DATA

04/03/14
L’Ajuntament
rep la concessió per 30 anys del passeig, fins llavors de gestió privada, i n’afronta la renovació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona