Urbanisme

El passeig Rius i Calvet de Sant Feliu es reobre enllestit

Falten alguns acabats, que es completaran en les pròximes setmanes, però el govern local retira les tanques i ja s’hi pot tornar a circular

L’obra, de tres milions, no ha deixat indiferent a ningú

El govern de Sant Feliu de Guíxols (TSF, ERC i el PSC) va donar per acabat l’any de tall viari –llevat d’una obertura provisional a l’estiu– per la reforma integral del passeig marítim Rius i Calvet, la gran obra de mandat dels tres grups. Ha comprès una superfície d’uns 7.000 metres quadrats en primera línia, amb un pressupost que volta els tres milions d’euros –un 10% dels quals subvencionats per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per a la canalització coberta que ha doblat el cabal de la riera.

El projecte va aixecar controvèrsia al municipi, per les queixes de l’oposició, que hauria volgut més diàleg; la tala dels oms protegits i descatalogats amb les arrels entortolligades a les instal·lacions –que han estat substituïts ara per un nou rengle de tamarius de dimensió mitjana–, i l’aparició de la plataforma Alerta Sant Feliu, que va posar la reforma, per l’ús de formigó i l’estètica dura, a la diana. La nova fesomia encara té detractors, però va guanyant partidaris i ahir l’alcalde, Carles Motas, no amagava la “satisfacció” en veure l’obra acabada dins de termini i després de “tres anys llargs de feina”, incloent-hi les negociacions amb Costes i l’ACA.

Falten alguns detalls, com ara baranes, rematar els lavabos públics, el mobiliari urbà o el racó de l’escultura La Costa Brava, –la Pepita– de Joan Rebull, que acabaran d’aquí a final de mes. Fins a l’abril, però, hi haurà encara marge per instal·lar un rengle de peces entre les grades i la vorera i fer l’enjardinament final dels parterres, on provisionalment han plantat pensaments en flor amb vista a l’exhibició inaugural del genet Santi Serra, per la festa de Sant Antoni Abat, que faran el dia 24.

Lloc per a actes i recitals

El passeig accessible fins a l’espigó ha estat un dels elements amb bona acollida, que acaba de tancar una mena d’amfiteatre on el govern preveu que es puguin fer activitats i petits concerts, com ara havaneres amb vista a l’estiu. Pel que fa al futur de la resta del passeig, un cop reformats els extrems de Rius i Calvet i el Nàutic Vell i el carrer Colom, l’alcalde i els altres grups es mostraven cauts abans de l’inici de la campanya. “Aquest govern s’ha caracteritzat per ser valent, arribarem a eleccions amb la feina feta i al maig ens diran si volen que continuem”, es limitava a asseverar Motas.

LA XIFRA

3
milions
ha invertit el tripartit de govern de Sant Feliu en la reforma del passeig marítim Rius i Calvet.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona