Urbanisme

Comença l’enderroc de la Sala de Ball de Girona

Els operaris han iniciat els treballs de demolició interna

El sostre del local veí ja està totalment ensorrat

L’edifici de l’antiga i mítica Sala de Ball de Girona comença a ser història. Els operaris contractats pel grup Sorigué, un conglomerat d’empreses amb seu a Lleida que ha adquirit la propietat, ja hi treballen des de fa uns dies. De fet, el primer objectiu que es van marcar era la demolició de la nau veïna, on fins no fa gaire hi havia una gran botiga de sabates, ja que tècnicament els treballs son més senzills. En aquest extrem de la propietat només hi ha les parets, perquè el sostre ja ha estat ensorrat per la constructora.

Ara els treballs se centren a l’altra extrem, a la porta d’accés de l’antiga Sala de Ball, on, amb l’ajuda d’una bastida i d’un martell de demolició industrial, els operaris separaven ahir la paret de la dels pisos veïns. L’objectiu és poder treballar amb comoditat i seguretat a banda i banda de les dues naus. Un cop ja tinguin separats els edificis, la immobiliària ja podrà anar més per feina i fer entrar la maquinària més pesant per demolir tota la part central i el grup de la nau. A banda de les parets exteriors, on ahir els obrers treballaven, també s’han fet enderrocs a petita escala en la part interna, just a l’accés principal de l’antiga sala de festes. Fins ara els treballs han anat més lents per la precisió amb què havien de treballar. Està previst que en breu es visualitzin més clarament les obres d’enderroc.

Sense dificultat de pas

L’Ajuntament ja fa temps que va concedir la llicència a l’empresa que ara és propietària de les dues naus per començar l’enderroc. Per ara els treballs no han entorpit la normal circulació a la zona, tant a peu com en vehicle. La vorera és prou ampla i com a molt fins ara s’ha muntat una bastida i hi ha una tractora elevadora que no dona problemes de pas. A més de la vorera, la carretera té dos carrils de circulació i no es descarta que se n’hagi de fer servir un en algun moment del procés d’enderroc.

32 pisos, 92 pàrquings en dues plantes i locals comercials

La intenció del grup lleidatà Sorigué és que els treballs d’enderroc i construcció s’encavalquin en el temps. Si no hi ha res de darrera hora, ho podran fer, ja que la junta de govern local de l’Ajuntament de Girona ja ha atorgat llicència d’obres a la societat Cimexco SA per a construcció d’un edifici plurifamiliar entre mitgeres. Concretament el projecte preveu aixecar-hi 32 habitatges, 92 places d’aparcament en dues plantes soterrani i locals comercials en planta baixa. El pressupost dels treballs és de més de 7 milions d’euros.

Els antics tallers de Can Sarasa es van convertir fa dècades en un dels locals de ball més moderns de l’Estat espanyol. Hi van actuar grans orquestres i artistes de primera línia i hi van aprendre a ballar moltes generacions de gironins. Però la sala no va poder aguantar els canvis socials i finalment la Sala de Ball de la Devesa va haver de tancar el 31 de desembre del 2017.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona