Urbanisme

Un error costa 646.000 euros a l’Ajuntament de Blanes

El consistori s’avé a indemnitzar una veïna per haver permès el 2006 la construcció d’un bloc enganxat a casa seva, al barri de Mont Ferrant

Ha evitat l’enderroc que sol·licitava l’afectada

Un error urbanístic obligarà l’Ajuntament de Blanes a pagar un màxim de 646.536,72 euros a una veïna. L’equip de govern, del PSC, i tots els regidors de ple han avalat un acord extrajudicial entre el consistori i els representants legals de la damnificada per evitar d’aquesta manera l’enderroc d’un edifici de 15 habitatges del barri de Mont Ferrant i un hipotètic judici molt més perjudicial.

El març del 2006, la junta de govern local, integrada per regidors del PSC, ICV-EUiA i ERC, va donar la llicència d’obres a Gestión Inmobiliaria Costacat SL per fer un edifici del passeig de Santa Bàrbara que inclou un aparcament de 13 places, cinc aparcaments i deu trasters. Al barri s’havien fet construccions similars i no hi havia hagut cap queixa a l’Ajuntament.

La família afectada va considerar que l’edifici no respectava les partions entre habitatges i va demanar que se suspengués la llicència a tocar de casa seva. L’Ajuntament s’hi va oposar i va justificar la legalització atenent-se al pla general del 2010. Hi va afegir, a més, que no podia executar una sentència del contenciós administratiu de Girona del 2008, que ja havia anul·lat la llicència.

El 2013, el TSJC va acceptar la impossibilitat legal d’executar la sentència del contenciós reclamada pel consistori, però va autoritzar que la damnificada rebés una indemnització acceptant que el pla general ha canviat. El 2016 l’Ajuntament estava disposat a pagar 259.815 euros. Al final, l’acord a què s’ha arribat fa unes setmanes exposa que es pagarà un màxim de 646.536,72 euros i n’inclou 9.280 per danys morals i 198.857,08 per devaluació de l’habitatge, entre altres conceptes.

“Herència enverinada”

L’alcalde, Mario Ros (PSC), qualifica el conflicte de “molt complex”. El ple del 30 d’abril va acordar la modificació del pressupost per incloure la indemnització. El regidor d’Hisenda, Nicolás Laguna, que posarà fi d’aquí a uns dies a 12 anys en el ple, va qualificar d’“herència enverinada” el conflicte de Mont Ferrant, igual que la dissolució del consorci de la ciutat esportiva –el consistori assumirà 16 milions fins al 2037– i el cas dels Padrets, que va costar 3,2 milions per haver expropiat uns terrenys als amos d’un paratge.

LA XIFRA

15
habitatges
formen part de l’edifici de Blanes que el TSJC feia enderrocar. Al final, el consistori paga per no fer-ho.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona