Urbanisme

En dubte el projecte estrella del govern de Vilafranca

La Generalitat tomba l’actuació del carrer del Comerç que el PSC i JxCAT compartien en el programa electoral

La comissió territorial d’Urbanisme de Barcelona ha suspès, aquesta setmana, l’aprovació definitiva de la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que afecta la zona del carrer del Comerç i que va ser aprovada amb els vots de JxCAT, el PSC i el PP en el ple municipal de Vilafranca.

La Generalitat considera que el pla d’actuació proposat des del govern municipal no justifica l’oportunitat de l’actuació, ni busca sinergies amb el patrimoni històric i industrial de la zona (amb naus de cellers del s. XIX) tenint en compte l’empenta del sector de l’enoturisme per generar noves oportunitats econòmiques i de desenvolupament. La Generalitat demana al govern que revisi el pla i que justifiqui el perquè d’una previsió de creixement que supera els 2.000 habitants. A més, segons l’informe de la Generalitat, en la memòria social tampoc no s’aporta prou informació per justificar la necessitat d’habitatge de protecció pública. Igual que tampoc no es justifica per què es busca més benefici amb un increment del sostre edificable, quan la previsió de l’actual planejament ja és viable econòmicament. Per això, la Generalitat proposa mantenir el sostre edificable previst en el pla vigent i suprimir la previsió d’aparcament de titularitat privada proposat. La proposta del govern municipal tampoc no satisfà la comissió d’Urbanisme de la Generalitat pel que fa a la previsió dels sistemes d’espais lliures i equipaments, i demana al govern de Vilafranca que acrediti que són suficients per cobrir les necessitats del barri.

LA XIFRA

20%
És l’increment previst
del sostre edificable i que la Generalitat obliga a reduir a les xifres del planejament actual.

LA FRASE

Ara, cal seure i plantejar un projecte que aporti valor afegit i una transformació positiva del barri
Mònica Hill
Portaveu d’ERC i cap de l’oposició a l’ajuntament de vilafranca

Projectes que uneixen o separen

El projecte del carrer del Comerç de Vilafranca va ser un dels motius per què JxCAT va decidir pactar el govern amb el PSC i no amb ERC. En el moment de l’aprovació inicial, els republicans van presentar un conjunt d’al·legacions sobre l’increment del 20% del sostre edificable, un creixement “desmesurat” de la població i la falta d’un model de barri amb identitat i una nova centralitat amb l’estació de ferrocarrils. Les diferències de fons entre JxCAT i ERC eren coincidències entre JxCAT i el PSC. Ara, el regidor d’Urbanisme de Vilafranca, el socialista Francisco Romero, diu que resoldran “les esmenes” i tiraran endavant el pla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona