Urbanisme

L'alcalde aprofita la visita de Montilla a Expoebre per reclamar el tercer pont

Ferran Bel demana mesures per crear ocupació, el cabal ecològic, una vegueria ben finançada i un altre traçat per a l'A-7

«No és una responsabilitat exclusiva de la Generalitat, de l'Ajuntament o de l'Estat; però hem de treballar junts per aconseguir el tercer pont», va afirmar ahir l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel. Per la seua banda, José Montilla va fer una única referència a la demanda quan va recordar que el govern està fent el pont entre Deltebre i Sant Jaume d'Enveja, «a uns quants quilòmetres» de Tortosa però «molt important per a aquest territori».

L'estudi previ del tercer pont viari de Tortosa, que ha d'unir l'eix de l'Ebre (C-12) amb la T-301, al barri de Remolins, va ser presentat el 28 d'abril del 2005, a la 61a edició d'Expoebre. Segons l'estudi redactat per GISA i Peyco, el pont costava uns 20,4 milions d'euros, i tindria una estructura de 354 metres, amb tres arcs i dos pilars, i dos carrils per sentit. Les obres havien de començar al cap de dos o tres anys, però el secretari de Mobilitat, Manel Nadal, ja va avisar aquell dia que prioritzarien el pont de Deltebre.

Tot i així, Nadal va dir que el govern català aniria «de bracet» amb l'Ajuntament per demanar diners a Madrid. I ara fa tres anys, el conseller Joaquim Nadal es va comprometre a assumir el 50% del pressupost des de la Generalitat. Però calia signar un conveni entre el govern català, titular de les dues carreteres, l'Ajuntament (que cediria els terrenys), i el govern de l'Estat. L'acord no va fructificar, va haver-hi un canvi d'alcalde i Ferran Bel, de CiU, va advertir el febrer del 2009 que el projecte es complicava molt fins que no canviés la conjuntura política, tant a l'Estat com a Catalunya.

Més carreteres i impuls a l'economia

G.M.

El president del Consell de Cambres de Catalunya, Miquel Valls, va aprofitar el discurs inaugural d'Expoebre i la presència de Montilla per fer d'altaveu de les reivindicacions de la Cambra de Comerç de Tortosa. Valls va reclamar les obres del corredor del mediterrani i de l'estació intermodal de l'Aldea, així com l'autovia A-7, el desdoblament de tot l'eix de l'Ebre, i l'impuls al projecte de navegació fluvial. A banda, va reclamar un pla de reindustralització per al territori i el foment de l'economia amb una aposta pel turisme, l'exportació i la innovació. Per la seua banda, Ferran Bel també va reclamar a Montilla noves polítiques per lluitar contra l'atur a l'Ebre, així com el cabal ecològic per al riu, una vegueria «amb finançament i competències», i l'ajuda del govern català davant de l'Estat per aconseguir un traçat de l'A-7 que no trinxe Campredó. En canvi, no es va referir a la polèmica per l'afectació de la variant de la C-12 al Canalet, un projecte que sí depèn de la Generalitat.

«Tortosa exerceix el lideratge i és la capital»

G.M.

La d'ahir va ser la segona visita de José Montilla a Expoebre en només tres anys. De fet, el president de la Generalitat va inaugurar el pavelló firal de Remolins el 28 d'abril del 2007. Montilla va recordar-ho i va assenyalar que el pavelló és «un equipament esplèndid», que haurà contribuït a la projecció econòmica de Tortosa i del territori. De fet, el president de la Generalitat va voler parlar d'economia i llançar un missatge optimista durant la inauguració d'Expoebre, un acte que, en realitat, va anar a càrrec del president del Consell de Cambres de Catalunya, Miquel Valls. Així, Montilla va remarcar que el dinamisme de les empreses facilitarà la sortida de la crisi. El president també va recordar l'esforç inversor de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. A banda, Montilla va parlar de la divisió de Catalunya en vegueries, i va destacar que Tortosa «exerceix el lideratge del territori» i que «és la capital de l'Ebre». Per la seua banda, el líder de CiU, Artur Mas, té previst visitar la fira Expoebre aquest matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona