L'Escala presenta al pla de barris la rehabilitació del nucli antic, amb un pressupost de 7,3 milions

Inclou la millora de l'entorn de l'església de Sant Pere i la plaça de l'Ajuntament

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de l'Escala, Víctor Puga, ha explicat que l'equip de govern va decidir presentar-se a aquesta convocatòria d'ajuts del govern català en veure que els indicadors econòmics i socials demostraven que hi havia possibilitats que el projecte s'acceptés, sobretot per l'alt percentatge de gent gran que viu al nucli i també de persones immigrades. A més, en aquest sector hi ha un gran nombre d'edificacions sense ascensor i algunes finques en mal estat de conservació.

Concretament, l'àmbit d'actuació d'aquest projecte agafa la zona que queda entre l'ajuntament i el passeig marítim. Els carrers que està previst que es rehabilitin són el carrer del Port, el de Santa Màxima, el de l'Església, el del Mar i el del Pintor Joan Massanet. A més, en la rehabilitació s'inclourà l'entorn de l'església de Sant Pere i la plaça de l'Ajuntament. De fet, aquest projecte ja era previst pel consistori i, segons ha avançat Víctor Puga, en cas que finalment el projecte no entri en la convocatòria d'ajuts de la llei de barris, la reforma prevista en aquesta zona es farà igualment.

El govern municipal té previst sotmetre el projecte a l'aprovació del ple previst per dilluns. La sol·licitud de l'ajuda es va presentar el 15 d'abril passat.

El pla de barris preveu una subvenció del 50% del cost del projecte, que es pot fer en quatre anys, amb una pròrroga de dos més.

La Jonquera i Llançà repeteixen

Els ajuntaments de la Jonquera i Llançà han decidit també presentar-se a aquesta convocatòria, en aquest cas a la subvenció Viles amb Projectes, que està destinada a municipis de menys de 10.000 habitants i que té una dotació de 30 milions. En aquests casos, la Generalitat aporta el 75% de l'import del projecte. Tant Llançà com la Jonquera ja s'havien presentat anteriorment a aquest programa del govern català per a la millora de barris. Hi presenten els mateixos projectes, tot i que lleugerament modificats. A l'Alt Empordà, també Sant Miquel de Fluvià es presenta a aquesta convocatòria, amb un projecte per millorar el nucli antic, com també fan els altres tres municipis de la comarca. Fins ara han rebut aquesta subvenció Figueres, en dues ocasions, i Roses, en l'última convocatòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona