Urbanisme

Un nou supermercat en lloc d’un bloc de pisos, a Blanes

L’enderroc d’un edifici a mig fer al barri dels Pins marca l’inici de la construcció d’un Mercadona

L’empresa informa que l’establiment, amb 208 aparcaments, obrirà el primer trimestre del 2020

L’enderroc d’un edifici a mig fer a Blanes, al límit dels barris de la Plantera i els Pins, marca l’inici de la construcció d’un nou supermercat. La cadena Mercadona hi obrirà un gran establiment el segon trimestre del 2020. El pressupost d’execució és de 4,3 milions, segons el projecte presentat per l’empresa a l’Ajuntament. La cadena, però, no ha volgut detallar la inversió.

L’equip de govern (ERC i Blanes En Comú Podem) ha donat recentment la llicència d’obres a Mercadona, que ja havia iniciat els tràmits en el mandat anterior, amb el PSC a l’alcaldia. La regidora d’Urbanisme, Rosa Aladern (En Comú Podem), explica que la cadena urbanitzarà el sector a tocar del seu establiment i, entre altres millores, ampliarà el carril bici de l’avinguda de Catalunya que condueix cap a la Plantera.

Altres millores previstes seran l’ampliació d’una zona verda, la plantació d’arbrat al voltant i la millora de passos de vianants. El terreny on hi haurà l’establiment és entre els carrers Mallorca, Menorca, Eivissa i Lluís Companys. Al carrer Mallorca, s’arranjarà la vorera del carrer que hi confronta. Fins fa uns dies hi havia un edifici de cinc plantes, que va quedar inacabat per la crisi.

L’Ajuntament confia que l’arranjament del sector permetrà millorar la seguretat del barri dels Pins. Molt a prop del terreny hi ha més d’un local d’oci nocturn, i alguns veïns s’havien queixat que l’accés al solar facilitava comportaments incívics.

Mercadona construirà un edifici amb planta baixa i un pis en una superfície de 6.849 metres quadrats. Segons el projecte, el supermercat tindrà 208 places d’aparcament. L’empresa informa que l’obertura de l’establiment forma part d’un procés de “tancament per obertura”. Des del setembre del 2016, Mercadona treballa cap a un “model de botiga eficient” que completarà el 2023.

En tancaran dos

El supermercat serà d’uns 1.800 metres quadrats i suplirà dos establiments que té ara Mercadona a Blanes i que tancaran: el de la carretera N-II, a Mas Borinot, i el de l’avinguda Europa. Aquests dos tancaran i, d’aquí a mig any, hi haurà el nou (el dels Pins) i el de l’avinguda Costa Brava. Al de l’avinguda Europa li falta espai i no hi ha possibilitat de reformar-lo, segons indiquen fonts de la cadena.

LA XIFRA

6.849
metres
quadrats ocupa el nou supermercat de Blanes, segons el projecte presentat per l’empresa a l’ajuntament.

LA DATA

25.10.18
Va ser
el dia que el ple de l’ajuntament va aprovar el pla d’Els Olivers, el pas previ per a l’enderroc del bloc a mig fer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona