Urbanisme

El tràmit per reconvertir en geriàtric el prostíbul Eclipse de Mont-ras va endavant

Territori emet un informe ambiental estratègic favorable i diu que no cal una avaluació més a fons

L’Ajuntament posarà en marxa ara l’aprovació del pla especial

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha emès un informe ambiental estratègic favorable per a la implantació d’una residència geriàtrica, amb capacitat per a 90 places, en sòl no urbanitzable però amb edificacions existents a Mont-ras. Es tracta de la parcel·la on des de l’any 2003 havia funcionat el prostíbul Eclipse, que va començar amb 80 noies i més de 30 habitacions en temporada alta, però que en els últims anys havia reduït l’activitat.

De fet, la primera notícia de les converses per donar un nou ús a l’immoble va saltar a finals del 2015, quan el seu propietari, José Moreno, i l’aleshores alcalde, Carles Salgas, confirmaven que volien tramitar una reconversió feixuga pel fet que s’emplaça en sòl no urbanitzable, a tocar d’un torrent i a prop d’un connector biològic entre els espais protegits de les Gavarres i Castell-Cap Roig.

Finalment, però, la resolució que signa el director dels serveis territorials del departament a Girona, Pere Saló, conclou que no cal una avaluació ambiental, i prescriu mesures per restaurar els terrenys adjacents a la llera –amb l’eliminació d’edificacions existents i la no execució d’un mur projectat–, per preservar alhora el valor connector de l’espai. També es destaca, en positiu, la reducció en alçada de les edificacions i es demana que les cobertes permetin instal·lar-hi panells solars.

Menys edificació

L’alternativa escollida per al futur geriàtric dibuixa una reducció dels metres edificats, amb l’enderroc parcial de 1.577 m² i la construcció de 791 m² nous. Així, la superfície total construïda, de 1.792,5 m², seria inferior als 2.578,5m² del prostíbul actual. S’hi preveu mantenir la piscina, a més d’un aparcament per a 20 vehicles i una nova zona d’hortes.

L’alcaldessa, Vanessa Peiró, destaca que el projecte “sembla ben encaminat”, i anunciava ahir que era un informe necessari perquè el pla especial per a la reconversió, que va començar a caminar l’any 2016, enfili la fase decisiva. Pel que fa al propietari de l’establiment, José Moreno, destacava que fa “més de dos anys que no s’hi fa cap mena d’activitat”.

LA XIFRA

90
places
de geriàtric preveu el projecte per reconvertir el prostíbul Eclipse, que es va inaugurar el 2003.

L’Ajuntament vol fora el rètol

L’alcaldessa explicava ahir que han treballat molt perquè el projecte prosperi, però lamentava que Moreno encara no hagi atès el requeriment municipal de retirar el rètol lluminós de l’establiment, visible per als vehicles que transiten per l’autovia C-31, tot i que l’establiment fa molts mesos que resta sense activitat. Entre les prescripcions de Territori també hi ha la de limitar la contaminació lumínica nocturna, en una zona d’interès natural. L’amo defensa que traurà el rètol tan bon punt es desencalli el canvi d’ús del solar i les edificacions: “Quan ens lliurin el permís, desmuntarem el rètol i tot el que calgui”, promet, però mentrestant manté una dosi de cautela després de quatre anys negociant. Recorda que té llicència en vigor com a prostíbul legal, i no vol tancar-se aquesta porta si el geriàtric no prosperés, però sosté que la prioritat és el canvi d’ús: “Serà positiu per a mi, per als veïns i per a l’Ajuntament.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona