Urbanisme

El govern es fa l’orni i preveu més logística al Penedès

El pressupost de la Generalitat inclou inversions de 92.000 euros per al desenvolupament del polígon de Sant Marçal-Cal Vies

Més d’un miler de veïns i 25 ajuntaments hi estan en contra

El pressupost de la Generalitat inclou una partida de 17.000 euros al Baix Penedès i 75.000 a l’Alt Penedès per al desenvolupament del polígon logístic de Sant Marçal-Cal Vies, ubicat entre l’Arboç, Castellet i la Gornal i Castellví de la Marca.

L’objectiu del Departament de Territori i Sostenibilitat és tirar endavant aquest projecte, que va veure la llum el mes d’agost, sense tenir en compte les al·legacions presentades per més d’un miler de veïns durant el mes de setembre, ni les mocions aprovades en 25 ajuntaments de la vegueria, entre els quals es compta l’Ajuntament de Castellví de la Marca. Aquest últim, implicat en el projecte, demana que no es desenvolupi res fins que no s’hagi aprovat el pla territorial de la vegueria Penedès.

L’anunci del projecte, durant l’estiu, va disparar les alarmes dels grups ecologistes i de defensa del territori, que han organitzat actes tant a l’Alt com al Baix Penedès per informar la població de les intencions de l’administració en aquest punt.

L’arquitecte Pau Batlle, membre de la plataforma SOS Penedès, sorgida arran de la publicació d’aquest projecte, creu que ha arribat el moment de comprovar “que el territori té un sentiment i el govern de la Generalitat en té un altre”. Fonts de la plataforma SOS Penedès, amb el suport del CEPvi (Centre d’Estudis del Paisatge de la Vinya i el Vi) i altres entitats que s’han sumat a la campanya d’informació, insisteixen en la necessitat d’analitzar el territori en el seu conjunt. Batlle recorda que aquest projecte es desenvoluparà sota la batuta de Damià Calvet com a conseller de Territori i Sostenibilitat i lamenta que “ningú no es recordi dels greus errors de Calvet al capdavant de l’Incasòl ”, quan va planificar una zona residencial a l’Arboç —al sector Mestral—, on encara no s’ha fet ni una sola casa. La planificació d’aquest sector residencial suposarà una despesa de 260.000 euros que es restaran de la partida pressupostària de la Generalitat al Baix Penedès, la comarca amb l’índex més baix d’inversió per habitant.

Batlle creu que el polígon industrial de Sant Marçal-Cal Vies “només té sentit des d’una perspectiva desenvolupista d’uns polítics que no estan disposats a escoltar”.

El grup SOS Penedès ha impulsat una moció aprovada en 25 ajuntaments i rebutjada només en tres pobles: Vilobí del Penedès, l’Arboç i el Vendrell. En els dos últims amb el vot de qualitat de l’alcalde. En la mateixa línia, el grup parlamentari En Comú Podem va presentar una moció a la comissió de Territori que només va rebre el suport d’ERC i que tant el PSC com Cs i el PP van rebutjar juntament amb JxCat, que es va alinear totalment en contra del que el partit independentista ha estat fent als ajuntaments del Penedès fins ara. Precisament, el grup parlamentari d’ERC estudia la possibilitat de presentar esmenes al pressupost per intentar corregir el cas, “malgrat que és difícil defensar-ho després que JxCat no permetés l’aprovació de la proposta al Parlament”, tal com explica la diputada republicana, Lluïsa Llop.

LA FRASE

Veiem que Territori actua totalment en contra del que demana el Penedès
Lluïsa Llop
diputada d’ERC al parlament

LA XIFRA

92.000
euros
del pressupost d’inversions de la Generalitat es destinaran a desenvolupar un polígon logístic al Penedès.

LA DATA

08.2019
L’agost del 2019
es va publicar el projecte i les entitats en defensa del Penedès van iniciar accions en contra


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona