Urbanisme

Un concurs d’idees per a la plaça d’Argelaguer

El projecte haurà d’incloure una solució per a l’edifici inacabat

Es vol que l’elabori algun arquitecte jove

El controvertit edifici sense acabar de la plaça de la Generalitat d’Argelaguer aviat passarà a la història, almenys tal com és ara. L’Ajuntament prepara el concurs públic d’idees sobre com ordenar la plaça, amb l’esquelet com a principal qüestió a resoldre. Un cop triada la millor proposta (una decisió en la qual també intervindrà el Consell del Poble, un òrgan de consulta de recent creació) es vol començar les obres al més aviat millor per tal de tenir-les enllestides en aquest mandat.

Una de les peculiaritats que tindrà el concurs d’idees serà que es mirarà d’afavorir que s’hi presenti gent jove. “Com que és un poble petit, és el lloc ideal perquè no s’hi presentin els arquitectes i urbanistes de sempre, els que ja tenen un nom fet, i, en canvi, es pugui donar una oportunitat a gent que comença i que sens dubte aportarà idees fresques”, diu l’alcalde, Artur Ginesta. La fórmula per aconseguir-ho –hi afegeix– podria ser valorar amb pocs punts l’experiència dels candidats.

Aquest pas és fruit d’un llarg procés en què s’ha tractat del futur de l’edifici i de la plaça amb reunions de veïns amb el nom de La plaça que vull. En van sortir tot tipus de propostes. L’esquelet en qüestió havien de ser uns habitatges, planificats en els anys daurats de la construcció. A mig fer, però, va esclatar la crisi del sector i el promotor va haver de parar. Finalment, la finca va acabar a mans municipals i el 2018 es va endegar el procés per decidir què fer-ne.

Les obres a la plaça s’emmarquen en un projecte que abraça també els carrers de la rodalia. Amb un pressupost de 364.000 euros, consisteix a soterrar serveis, renovar el clavegueram i aplicar un nou paviment. Per tal d’aconseguir finançament, el projecte s’ha presentat a la convocatòria del pla d’obres i serveis, el PUOSC.

LA FRASE

Argelaguer és ideal per donar una oportunitat a gent que comença i aportarà idees fresques
Artur Ginesta
ALCALDE D’ARGELAGUER


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona