Urbanisme

Urbanisme

La joia discreta del barri vell d’Olot

La plaça del Conill, presidida per una font barroca, s’ha remodelat a fons per convertir-la en un espai més acollidor

De tan vista, els olotins no solen fixar-se en la seva elegància senzilla i, com passa a tants de llocs, solen ser els forasters els que més s’adonen dels atractius de la plaça del Conill, un nom que fa referència a una de les famílies que havien tingut la casa en aquest indret del barri vell de la ciutat garrotxina. Les càmeres dels forasters, però, solen enfocar els edificis modernistes Escubós i Pujador i al principi no s’adonen del conillet que, presidint la font barroca, els observa amb atenció. És la joia discreta del barri vell d’Olot.

Per mirar d’ennoblir-la i convertir la plaça en un lloc d’estada i no de pas, com era fins ara, l’Ajuntament l’ha remodelat, a partir d’un projecte dels arquitectes Eduard Callís i Guillem Moliner : s’ha restaurat la font, del segle XVII, que estava molt deteriorada (i que tornarà a rajar quan s’acabi l’estat d’alarma sanitària); s’ha remodelat el paviment, canviant la inclinació antiga per uns graons; si ha aixecat un pedrís que ha de servir de seient per a les taules d’una terrassa; s’hi ha plantat un castanyer... i, quan es fa fosc, s’il·lumina el conill, que ara és una rèplica de resina de l’original, de pedra, que es conservarà al Museu Comarcal. Han retirat el cablejat aeri i més endavant es modificarà la il·luminació de la casa Pujador perquè sigui més suau. Alhora, s’adaptaran els cartells dels establiments de la zona a la normativa del barri, que obliga que siguin discrets. Queda també pendent fer uns retocs a la façana de l’edifici en desús de la banda de llevant, on hi havia hagut La Cordobesa, per millorar-ne l’aspecte i que no desentoni tant amb la resta del recinte.

Pressupostada en 63.000 euros, la intervenció va ser demanada pels veïns durant el procés participatiu del pla integral d’accions de millora (PIAM) del nucli antic . La nova plaça del Conill s’estrenarà oficialment durant la festa del Carme, diuen a l’Ajuntament .

Després d’aquesta intervenció, en el pla de millora de places inclòs en el PIAM del barri vell es preveu que s’actuï també a la Pia Almoina, la Móra (on també hi ha una font barroca, la de l’Àngel), del Carme i la Major, prenent com a base a propostes dels esmentats Callís i Moliner. Prèviament a la intervenció a la plaça del Conill, el pla es va aplicar per primer cop a l’entorn de la font de la plaça de Campdenmàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona