Urbanisme

Restringeixen el trànsit a la Rambla de Figueres a l’estiu

Els caps de setmana de juliol a setembre l’entorn de la Rambla serà una àrea d’ús prioritari per als vianants

L’Ajuntament ho defensa com a mesura “post-Covid” per potenciar el centre comercial

L’entorn de la Rambla de Figueres passarà a ser aquest estiu i durant els caps de setmana una àrea prioritària per a vianants. En concret, es tancarà l’accés als vehicles al voltant de la Rambla de la mateixa manera que s’ha anat fent en ocasions assenyalades com per Sant Jordi, durant l’Acústica o la Fira del Vi de l’Empordà. Aquesta mesura s’aplicarà del 17 de juliol al 13 de setembre, de les tres de la tarda dels divendres a les nou del vespre dels diumenges; durant aquests caps de setmana, en les franges nocturnes, des de les nou del vespre fins a les nou del matí, la zona es deixarà oberta al trànsit rodat.

Fomentar la reactivació

“El motiu és doble: fomentar els desplaçaments a peu o en bicicleta a la zona més concorreguda de la ciutat, i alhora afavorir el dinamisme comercial i la recuperació econòmica, enguany més necessària que mai, durant els mesos de màxima activitat turística”, diu l’alcaldessa, Agnès Lladó.

Per al govern municipal es tracta d’una mesura de mobilitat però que s’emmarca en el pla de reactivació post-Covid per a la ciutat, per afavorir els desplaçaments dels figuerencs i visitants a comerços i terrasses del centre.

El regidor de Mobilitat, Xavier Amiel, va explicar que, a banda de garantir l’accés als veïns que viuen a la zona, hotels i serveis d’emergència, s’estan acabant de tancar els últims serrells del dispositiu, per definir per exemple l’accés als repartidors. Els taxistes els caps de setmana es traslladaran provisionalment a la Torre Galatea.

Durant les hores i els dies estipulats es tancarà l’accés als cotxes a la confluència de la plaça Ernest Vila i el carrer Nou; a la cruïlla del carrer Monturiol amb el carrer Ample; a la confluència del carrer Vilafant amb el carrer Rodes, i entre el carrer Lasauca i el carrer Galligans. A banda dels rètols situats en aquests punts, també s’indicaran els canvis en punts d’accés previs com ara la plaça Tarradellas o la plaça de l’antic escorxador.

Tant l’alcaldessa com el regidor insisteixen que aquest dispositiu va en la línia de fomentar àrees per als vianants i crear més aparcaments dissuasius; també subratllen que el dispositiu ha de ser “flexible i valorable”, i s’ha habilitat un canal de comunicació per atendre consultes. Un cop valorat el funcionament del dispositiu a final de l’estiu, “no descartem res de cara al futur”, diu l’alcaldessa de Figueres.

LA DATA

17/07/20
A partir d’aquest dia
i fins al 13 de setembre, els caps de setmana es tancarà l’entorn de la Rambla als cotxes.

LES FRASES

No volem posar les coses difícils a ningú, sinó facilitar el moviment de les persones
.
Xavier Amiel
regidor de Mobilitat
Fomentem els desplaçaments a peu i ajudem a la recuperació econòmica els mesos més turístics
Agnès Lladó
Alcaldessa de Figueres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona