Urbanisme

Adjudiquen l'enderroc del Sun Village de Palau-saverdera un cop acabat el termini per tirar-lo a terra

L'alcalde diu que encara es pot salvar i l'oposició li demana com ho pensa fer

El termini per enderrocar el Sun Village es va acabar dimarts de la setmana passada, dia 8 de juny, i l'alcalde de Palau-saverdera, Narcís Deusedas, continua buscant una solució per evitar-ho, segons va explicar durant el ple extraordinari celebrat ahir. «El que fem ho fem per complir la sentència però no hi estem d'acord. Estem negociant i treballant per aconseguir-ho fins a l'últim moment», va explicar l'alcalde. Però quan el portaveu d'Unitat per Palau, a l'oposició, Miquel Alsina, va preguntar què s'està negociant i si podia donar una cronologia de com anirien els fets, Narcís Deusedas no va respondre.

Les dues parts van protagonitzar una discussió sobre aquest tema. Alsina va dir a l'alcalde que el fet d'haver arribat a aquest punt de la tramitació «certifica el fracàs en la gestió de cerca de solucions». Deusedas li va respondre que de fracàs res de res i va tornar a acusar l'oposició de ser els culpables que actualment no hi hagi una solució per al Sun Village explicant que fa dos anys se'ls va oferir signar un acord que no van voler signar.

Tot i que Deusedas continua sent optimista i espera que s'evitarà l'enderroc, ahir va dir que «si ens hi obliguen ho haurem de fer, però seria una situació molt desagradable per tothom».

Les famílies, negociant

Les 41 famílies afectades per l'enderroc asseguren que mantenen les converses amb l'Ajuntament per evitar l'enderroc i continuen confiant que la tramitació del nou pla urbanístic municipal evitarà que el complex vagi a terra. Pel que fa a l'aprovació d'ahir, es van limitar a dir que l'Ajuntament ha de fer el que diu el jutjat.

La cooperativa

L'Ajuntament va aprovar ahir, amb els vots afirmatius del govern municipal, una modificació de les normes subsidiàries que afecten la cooperativa d'oli. L'aprovació preveia també la desestimació de les al·legacions presentades. Segons va explicar l'alcalde, Narcís Deusedas, l'objectiu és que la cooperativa mantingui els negoci que té actualment amb les olives, tot i que l'oposició considera que la modificació inclou una expropiació que faria que els cooperativistes es quedin sense la seva propietat. El portaveu d'Unitat per Palau, Miquel Alsina, a l'oposició, va acusar el govern municipal de fer una expropiació forçosa sense haver-se assegut amb els afectats i de fer tripijocs, mentre l'alcalde, Narcís Deusedas, el va acusar d'haver volgut fer una operació urbanística.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona