Urbanisme

Llum verd al bloc de pisos a l’antiga gasolinera de la plaça Clarà d’Olot

L’Ajuntament dona finalment el permís d’obres després d’una tramitació lenta per la complexitat del projecte

L’estació de servei va tancar fa 14 anys

La junta de govern de l’Ajuntament d’Olot ha donat llum verd a la construcció d’un bloc d’habitatges a la cantonada de la plaça Clarà i el carrer Mulleras d’Olot, on fins al 2006 hi havia hagut una gasolinera, oberta en la dècada dels 40. El permís posa punt final a una dècada i mitja de tràmits per fer possible un projecte constructiu en un punt especialment sensible i prestigiós de la ciutat, condicionat pel fet que la plaça Clarà està protegida des del punt de vista arquitectònic. El bloc, que haurà de mantenir els arcs i el pas porxat característics a la banda que dona a la plaça, constarà de nou habitatges, tres locals comercials als baixos i un aparcament privat amb set places. Els promotors són els propietaris de la finca, l’empresa familiar Fills de Velasco SA (Fivesa), els mateixos que regentaven la popular gasolinera.

Un procés llarg

Des d’aquesta empresa han expressat la seva satisfacció per haver aconseguit per fi la llicència d’obres. El fet que en aquell lloc hi hagués hagut una gasolinera va obligar, un cop tancada, a deixar passar un temps per airejar els dipòsits i comprovar que no hi havia contaminació al subsol. D’altra banda, atès que les voltes i les façanes dels edificis formen part del bé cultural d’interès local (BCIL) de la plaça, el projecte ha hagut de superar l’examen de la Comissió de Cultura de Girona, que el mes passat hi va donar el vistiplau.

Un aspecte especialment complicat –han assenyalat tant els promotors com el consistori– ha estat la concreció de l’accés als aparcaments subterranis. Si bé s’havia plantejat inicialment que fos al carrer Panyó (situat a la part posterior de la finca), aquesta possibilitat es va descartar perquè no hi va haver l’entesa necessària amb els veïns i els vehicles finalment entraran i sortiran pel carrer Mulleras.

LA XIFRA

9
habitatges,
tres locals comercials i set places d’aparcament integren el projecte arquitectònic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona