Urbanisme

Barcelona té el 25% de les obres del pla de barris per acabar

Per al període 2021-2024 es manté el nivell inversor de 150 milions

S’inverteix en zones poc afavorides

El 25% de les obres del pla de barris de Barcelona per al quatrienni 2017-2020 no s’han acabat dins el termini previst. L’empresa municipal, Foment de Ciutat, va reunir la setmana passada el consell d’administració per presentar el projecte del nou pla de barris per als anys del 2021 al 2024, i en el balanç presentat s’explica que del pla anterior s’han arribat a acabar el 75% de les obres. El mateix document explica que el 100% de la inversió prevista, 150 milions, ja s’ha compromès. Si no hi ha més demores, no serà fins a l’any vinent que s’acabaran un total de nou obres que completaran les 73 previstes al pla.

L’execució del pla de barris va ser, durant el mandat passat, motiu d’una cruenta batalla entre l’equip de govern, aleshores ocupat en solitari pels comuns, i la resta de l’oposició, també el PSC. Va ser en el plenari del març de 2019, a la recta final del mandat i amb les eleccions a tocar, que es va reprovar l’acció d’Ada Colau perquè es considerava que no es complia l’execució del calendari del pla. Fins i tot Jaume Collboni va arribar a qualificar de “fracàs” el fet que “només” s’haguessin acabat el “5,9% de les obres”. El govern va dir aleshores que es tancaria l’any amb el 67% del pressupost executat. En el balanç de Foment de Ciutat s’assegura que ja se n’ha executat el 91%.

Amb la Covid pel mig

En l’endarreriment de l’execució de les obres cal tenir present la incidència de la Covid-19 i els mesos de confinament que van paralitzar l’obra pública. Pel que fa al 25% restant de les obres encara no finalitzades, la programació de Foment de Ciutat és traspassar als districtes les accions que no tindran continuïtat en el futur. També s’acordarà amb els districtes les accions que s’hauran de desplegar amb el nou pla de barris. Barcelona mantindrà un nivell d’inversió de 37,5 milions anuals en el nou pla. Es tracta d’una inversió a quatre anys de 150 milions, la mateixa ja prevista en el pla que es tanca aquest any.

La quantitat inversora es manté però s’amplia el nombre de barris als quals s’arribarà amb obres de tot tipus que pretenen millorar la qualitat de vida dels seus habitants. Si en l’últim pla es va invertir en 16 barris de la ciutat, ara es vol arribar a un total de 23, incorporant el Vedum, Can Paguera, Turó de la Peira, Prosperitat, Carmel i Can Baró, Poble Sec i tot el Raval. La prioritat que mou el pla inversor de barris desafavorits són els àmbits de l’educació i dels drets socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona