Urbanisme

La justícia tomba la llicència del polèmic xalet del Golfet de Palafrugell

La titular del jutjat contenciós número 1 de Girona n’anul·la el permís principal i altres dos acords posteriors

Hi troba a faltar l’informe paisatgístic, que el consistori presentarà, però hi haurà recurs

La titular del jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona ha sentenciat l’anul·lació de la llicència d’obres del polèmic xalet del Golfet, a Calella de Palafrugell. La jutgessa ha estimat bona part del recurs presentat per l’associació Salvem el Golfet contra l’Ajuntament, la Generalitat i la promotora, Casa Calella SL, i també ha anul·lat dos acords posteriors del consistori de 2016 i 2017: el primer, respecte a la construcció d’un mur perimetral del camí de ronda i el projecte de jardineria, i el segon, sobre la legalització i ordre de restauració d’elements que no figuraven al permís original de 2014.

Entre els aspectes que motiven la sentència adversa, segons avançava ahir Ràdio Palafrugell, hi ha la falta d’un informe d’impacte paisatgístic preceptiu, i que l’alcalde, Josep Piferrer (ERC) anunciava que és “esmenable” i “es presentarà”. Piferrer, en declaracions a aquest diari, defensava que és una sentència “contra l’anterior equip de govern [del PSC i CiU]”, però també insistia que ara governen i defensaran “els tècnics”, tot i admetre que un recurs en la futura instància del Tribunal Superior de Justícia es pot debatre entre la normativa anterior i l’actual que la Generalitat defensarà amb l’aplicació dels criteris del nou pla director (PDU) de sòls no sostenibles al litoral de la Costa Brava.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jaume Palahí (ERC), també sosté que “la llicència no estava ben donada” per l’anterior govern, i no hi van donar suport des de l’oposició, abans no arribessin al govern. Però Palahí coincidia que tampoc els fa “cap il·lusió haver de pagar indemnitzacions” per l’enderroc o actes posteriors, com ara la reurbanització recent del carrer Castellets vinculada al llum verd a la primera ocupació del xalet. Des de Salvem el Golfet, la portaveu, Margarida Riera, feia pública la “satisfacció” davant la victòria judicial, però donava per fet que hi haurà recursos davant una resolució judicial que encara no és ferma, i amb pocs dies de marge per preparar la resposta.

LA DATA

10.05.17
El jutjat contenciós administratiu
va resoldre que l’obra del xalet al Golfet de Calella no s’aturés. Ara n’ha anul·lat la llicència.

Els opositors assumeixen que resta feina a fer

Des de Salvem el Golfet, que se n’ha sortit en primera instància amb el cop a la llicència, ahir assumien que “és una primera victòria però resta molta feina a fer encara”, i dubten del consistori, perquè assumien que hi haurà recursos davant una obra de milions d’euros. La sentència tampoc obliga, d’entrada, a la restitució del terreny a l’estat anterior. I tenen un termini limitat, i dificultat per les restriccions per la Covid-19, per acordar al·legacions. Convocaran assemblea extraordinària per parlar-ne.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona