Urbanisme

sant feliu de pallerols / les planes d'hostoles

Nadal tanca 8 anys de polèmica pel polígon de la Plana

El conseller veu bé la permuta que permet instal·lar-hi uns vivers

Llongafollia de Sant Feliu serà el nou polígon

La Generalitat i els ajuntaments de Sant Feliu de Pallerols i les Planes d'Hostoles van tancar ahir definitivament 8 anys de polèmica pel polígon industrial que es volia fer a la Plana, a cavall dels dos municipis. En aquest espai de l'Incasol, s'hi havia projectat un polígon que havien de gestionar els dos ajuntaments i que va topar amb l'oposició frontal d'una plataforma ciutadana, que alertava del valor ambiental d'aquest espai, a tocar del Parc Natural de la Garrotxa i de punts d'interès cultural com ara el castell d'Hostoles. El conflicte s'ha salvat fent una permuta amb els terrenys on hi havia l'empresa Vivers Sant Iscle SL a Llongafollia de Sant Feliu, que s'ha traslladat a la Plana, on els 60.000 metres quadrats que hi ha li asseguren les necessitats d'expansió del negoci, ara ampliat amb una empresa paral·lela de trasplantaments d'arbres autòctons. “Jo era un venut per a totes les parts, en el moment més àlgid del conflicte i per una colla de malentesos”, va recordar el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal.

El conseller va donar la raó als alcaldes de les Planes i Sant Feliu en el fet que el procés havia estat molt lent però va recordar que per encaixar el nou polígon a la futura variant d'aquest últim municipi i a l'espai fluvial hi intervenen molts organismes. Segons ell, però, cal tenir en compte que el govern ha estat “art i part” i que l'Incasol “no hi ha sortit perdent gaire per uns terrenys que no podia perdre perquè els tenia patrimonialitzats”. El gerent dels vivers, Francesc Prat, va explicar que des del 1998 han trasplantat 14.000 arbres a l'arc mediterrani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona