Sarrià-Sant Gervasi reparteix els diners del pla de Zapatero entre els barris del districte

El districte destaca el soterrament de 3.350 metres lineals de cable elèctric per dotar de més seguretat la zona

Els diners del fons d'inversió local arribaran allà on no ho van fer els recursos del pla de manteniment integral (PMI) o els del pla d'actuació del districte (PAD), explicava el gerent del districte, Albert Duran. La inversió del pla de Zapatero s'aprofitarà per tirar endavant alguns projectes que tot i ser necessaris no s'havien planificat perquè els pressupostos no donaven més de si. Acabaran, per exemple, el manteniment dels trams pendents dels carrers Plató, Arimón, Sant Marius i Nena Casas.

Els 23,4 milions d'euros del fons estatal d'inversió local, que ascendeixen fins als 27 milions si s'inclouen també les millores en mobilitat, es «repartiran equitativament entre tots els barris» de Sarrià-Sant Gervasi, assegurava Duran. De fet, les obres de manteniment de la via pública i les urbanitzacions d'alguns carrers esquitxaran els sis barris del districte: Sarrià, Sant Gervasi-la Bonanova; Sant Gervasi-Galvany, el Putget i Farró, les Tres Torres, i Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes.

S'urbanitzaran una desena de carrers com el de Cardenal Sentmenat (al barri de Sarrià) on conflueixen tres obres diferents: BSM està acabant un pàrquing de 253 places, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) està modificant la sortida de l'estació de Sarrià i Gisa està acabant els dos edificis d'oficines. L'actuació al carrer Sentmenat permetrà que en un futur aquesta via comuniqui amb el carrer Vergós. Amb el pla de Zapatero es reurbanitzarà el carrer Modolell, un eix molt important del barri de Sant Gervasi-Galvany. També se suprimiran les barreres arquitectòniques de les places de Pep Ventura i Vallvidrera i els carrers dels Reis Catòlics (al barri de Vallvidrera). Fins i tot, s'ha aprofitat l'aportació de diners del fons d'inversió local per fer actuacions molt puntuals, com ara millorar l'accessibilitat de la Baixada de Blanes, que beneficiarà els veïns dels pocs edificis que hi ha en aquest carrer ja que podran entrar i sortir de casa seva sense haver de superar cap obstacle.

Soterrament del cablejat

Entre les més de trenta actuacions que es faran a Sarrià-Sant Gervasi gràcies el pla de Zapatero, el districte destaca el soterrament d'aproximadament 3.350 metres lineals de cable elèctric. Puntualitzaven que el fons estatal no té cap partida específica per soterrar la xarxa elèctrica. Aprofitaran la urbanització dels carrers que també preveu el soterrament de serveis «per deixar els tubs col·locats perquè les companyies els puguin utilitzar quan ho creguin oportú». D'aquesta manera, el districte no obliga a les empreses d'electricitat a fer una inversió que potser ara no tenien prevista, però quan vulguin aprofitar aquesta infraestructura ja no hauran de tornar a aixecar el carrer tornant a causar molèsties als veïns. El pressupost per tirar endavant aquesta actuació és de 972.000 euros. Malgrat que no és una de les partides més elevades, portarà avantatges importants: incrementarà la seguretat del districte en disminuir, per exemple, el risc d'incendis en zones forestals com a Collserola i se solucionarà també l'impacte visual que té el cablejat aeri. L'execució d'aquestes obres depèn de la regidoria de Medi Ambient.

La inversió més gran

El pessic més important del pressupost que el pla de Zapatero destina a Sarrià-Sant Gervasi se l'emportarà el parc del Tibidabo. En total són 8,6 milions d'euros per unes obres que executarà el Parc d'Atraccions del Tibidabo SA. Aquesta partida pressupostària inclou adequar el passeig del Cim del Tibidabo (900.000 euros), fer les obres de manteniment del mirador del Tibidabo (465.000 euros), millorar la xarxa d'enllumenat de la zona (1,1 milions d'euros), rehabilitar l'edifici cultural i millorar el vial CIM del Tibidabo (4,4 milions d'euros) per tal d'adequar els accessos per als veïns d'aquesta zona de la ciutat.

LES INVERSIONS

Via pública
La inversió total és de 3,7 milions. Inclou el soterrament de 3.350 metres lineals de cable elèctric (972.000 euros).
Urbanitzacions
Es destinaran 6,6 milions per millorar una dotzena de carrers i l'accessibilitat a Vallvidrera (250.000), reurbanitzar el carrer Modolell (2 milions) i urbanitzar el carrer Sentmenat (887.036).
Equipaments municipals
El pressupost total és de 2,5 milions. Algunes de les actuacions són: la gespa artificial del camp de futbol de Vallvidrera (585.000), i l'adequació del casal de la gent gran de Can Fàbregas (183.500)
Promoció econòmica
Són 292.000 euros per renovar les façanes del mercat de Sant Gervasi i Galvany, així com per millorar la instal·lació elèctrica del de Tres Torres.
Parc del Tibidabo
S'hi destinen un total de 8,6 milions.
Rehabilitació de parcs
El pressupost total és de 2,5 milions i es preveu, entre altres actuacions, rehabilitar els jardins de la Tamarita.

El tret de sortida: els jardins de la Tamarita

La setmana que ve, segons el calendari del districte, començaran les obres del fons estatal d'inversió local a Sarrià-Sant Gervasi. La primera actuació es farà als jardins de la Tamarita. Parcs i Jardins invertirà 1,7 milions d'euros a rehabilitar els vergers dissenyats per l'arquitecte i paisatgista Nicolau M. Rubió i Tudurí. Paral·lelament, el districte destinarà 108.750 euros a rehabilitar una de les cases que hi ha dins el jardí perquè tingui un ús polivalent. Un cop acabada, l'espai es destinarà a les associacions de veïns dels barris de Sant Gervasi-la Bonanova i el Putget i Farró. A més, insonoritzaran una sala perquè pugui ser utilitzada pels joves del barri com a local d'assaig.

Un cop les obres als jardins de la Tamarita estiguin en marxa, el calendari del districte marca començar la rehabilitació de la caseta del guarda i els entorns del pantà de Vallvidrera. Aquesta obra té un pressupost total de 234.000 euros.

La tercera obra que s'emprendrà amb el fons estatal d'inversió local és l'adequació dels itineraris de la Budellera. Una actuació que té un pressupost de 332.790 euros. A continuació el districte vol posar gespa artificial al camp de futbol de Vallvidrera. El districte explica que aquesta actuació és molt important ja que el setembre del 2010 s'obrirà una escola bressol que reordenarà els entorns de tot el camp de futbol.

Sarrià-Sant Gervasi anirà enfilant una a una les diferents actuacions previstes en el fons estatal d'inversió local, perquè les més de trenta obres estiguin enllestides abans d'acabar aquest any.

Millora del casal de gent gran de Can Fàbregas

El Centre de Recursos Pedagògics allibera la primera planta d'aquest casal, que passarà a tenir planta baixa més dos pisos d'ús exclusiu per a a la gent gran del barri de Sarrià. De les dues sales que ara hi ha a la planta baixa se'n farà una de més gran per donar cabuda a concerts i altres activitats que s'organitzen al casal. Des del districte expliquen que aquestes obres, amb un pressupost de 183.500 euros, tindran «una certa complexitat perquè el sostre és de volta catalana».

Arribant a tots els racons

El fons d'inversió local permetrà portar a terme algunes actuacions que beneficiaran un punt molt concret del districte. És el cas de les millores d'accessibilitat que es faran a la baixada de Blanes. Gràcies a una inversió de 220.000 euros, els veïns dels edificis d'aquesta via podran accedir amb més facilitat als seus habitatges. Les obres d'accessibilitat i reurbanització es produiran en altres punts de Sarrià-Sant Gervasi, com ara a Vallvidrera, al carrer Sentmenat i al de Modolell.

Nous usos per a la caseta del guarda del pantà de Vallvidrera

El mandat passat es va protegir el llit del pantà de Vallvidrera i es va rehabilitar l'exterior de la caseta del guarda. Ara es destinaran 234.000 euros del fons estatal d'inversió local per adequar l'interior de la caseta del guarda així com els seus entorns. A final d'any, quan hagin acabat les obres, s'aprofitarà la primera planta com a punt d'informació i la segona servirà de local per a les associacions de veïns de Vallvidrera. Els entorns també estaran preparats perquè els escolars puguin fer activitats de natura. Aprofitant el pla de Zapatero també es rehabilitaran altres jardins com ara els de la Tamarita, on també s'insonoritzarà l'edifici per donar-hi un ús polivalent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona