L'altura del nou ajuntament de Castellfollit no s'ajusta a la normativa urbanística

Ho diu una sentència, contra la qual l'Ajuntament recorrerà

La sentència del jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona estableix que l'ajuntament de Castellfollit de la Roca vulnera la normativa urbanística del municipi quant a les altures i les alineacions del nou edifici consistorial.

D'acord amb un dictamen pericial, queda clar, sempre segons la sentència, que el projecte del nou ajuntament infringeix els articles 70 i 71 de les normes subsidiàries. I és que aquestes normes preveuen per als edificis unes altures màximes de fins a set metres i mig si el carrer fa fins a set metres i de deu metres i mig si el carrer on està situat l'edifici fa més de set metres. Com que la nova casa consistorial fa 12,35 metres, vulnera la normativa independentment de l'amplada del carrer on s'està construint. Quant a les alineacions, les normes manen que les edificacions siguin arrenglerades a l'alineació del carrer i no permeten la reculada lateral respecte a les partions de la parcel·la.

La sentència del jutjat contenciós administratiu de Girona estima d'aquesta manera el recurs presentat pel veí Joan Gusiñer Forn contra l'acord del ple de Castellfollit de la Roca del 24 de setembre del 2007, que desestimava el recurs de reposició interposat per ell mateix contra l'aprovació definitiva del projecte de construcció del nou edifici consistorial.

Un defecte de forma

Moisès Coromina va manifestar ahir que tot plegat és fruit d'un defecte de forma i que mai no s'ha volgut perjudicar ningú. A més, assenyala que en la tramitació del projecte, el document ha passat per tots els filtres de la Generalitat, fins i tot per Patrimoni, on hi ha un representant també d'Urbanisme. Segons ell, doncs, no es tracta d'una infracció urbanística greu.

Ara presentaran al·legacions contra la sentència dient que es tracta d'un edifici públic i singular i que és una obra subvencionada pel Pla Únic d'Obres i Serveis. Si no prospera, faran una modificació de les normes subsidiàries perquè s'hi ajusti.

Quatre plantes

El nou ajuntament de Castellfollit de la Roca –que tindrà quatre plantes, una de les quals, semisubterrània– s'està construint al solar on hi havia l'antic edifici consistorial, que es va enderrocar ara fa un any. En aquests moments, s'hi està executant la primera fase dels treballs, que consisteixen en l'enderrocament, que ja està enllestit, i en les obres de construcció del nou edifici. El pressupost d'aquesta primera fase és de 759.202 euros, que han estat subvencionats pel Pla Únic d'Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya amb 218.933 euros. El govern local disposa d'una subvenció de 298.724 euros per dur a terme, quan toqui, la segona i definitiva fase dels treballs. El projecte ha respectat la torre civil del rellotge, que és un dels elements del paisatge urbà de Castellfollit de la Roca més característics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona