Urbanisme

urbanisme

Ratifiquen la il·legalitat de l'Ajuntament de Castellfollit

El Tribunal Superior diu que la sentència del contenciós de Girona que ho establia és bona i la fa ferma

L'alcalde l'acata, però diu que s'ha fet una lectura restrictiva de les normes subsidiàries

La secció tercera contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ratificat la sentència del tribunal contenciós administratiu 1 de Girona que declarava il·legals les altures i l'alineació del nou edifici consistorial de Castellfollit de la Roca, perquè no s'adeqüen, segons el tribunal, a les normes subsidiàries del municipi. La sentència, que és ferma, és fruit del recurs d'apel·lació que va fer l'Ajuntament contra la sentència del contenciós gironí. Aquesta anul·lava l'acord del ple del setembre del 2007que desestimava el recurs de reposició interposat pel veí denunciant, Joan Gussinyer, propietari d'uns terrenys afectats per la nova casa consistorial i expropiats. Gussinyer, ara són els seus fills qui segueixen el procediment judicial per la seva mort el gener del 2009, va formular el recurs contra l'acord del ple d'aprovació definitiva del projecte de construcció del nou edifici consistorial. Segons ell, vulnerava els articles de les normes subsidiàries referents a les altures màximes i a les alineacions per a aquesta zona. L'alcalde, Moisès Corominas, ha dit que acaten aquesta sentència, tot i que no hi estan d'acord. Per ell, s'ha fet una lectura molt restrictiva de les normes subsidiàries. No entén que s'hagi arribat a aquesta decisió, ja que el projecte havia passat per molts tràmits i filtres.

Segons ell, es va demanar un informe tècnic sobre quina era el millor dels tres emplaçaments possibles –es va optar per enderrocar l'ajuntament vell i fer-lo allà per la seva centralitat–, es va fer un concurs de projectes dirigit pel Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya i, un cop escollit el guanyador, es van fer tots els tràmits legals pertinents. Fins i tot van tenir l'informe favorable de la comissió de Patrimoni de la Generalitat. Això no obstant, Corominas explica que ara analitzaran a fons la sentència abans de pronunciar-s'hi oficialment.

LES DATES

24.09.07
És el dia en què el ple va prendre l'acord
contra el recurs de reposició interposat pel veí.
02.04.09
És el dia en què es va fer pública la sentència
del tribunal contenciós administratiu 1 de Girona.
22.10.10
És el dia en què la sentència del contenciós
de Girona va ser ratificada pel Tribunal Superior de Justícia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona