Urbanisme

La contra

Sant Nicolau inaugura carrers

Malgrat de Mar aprofita la festa major d'hivern per donar per inaugurades les obres de remodelació del centre històric que l'han pacificat a favor dels vianants

És temps d'estalvi, de reducció de despeses que no tenen un retorn econòmic o que fàcilment poden deixar-se en un racó sense que afectin el desenvolupament normal dels municipis. Cal estrènyer el cinturó dels diners gastats en actes protocol·laris i practicar amb l'exemple de l'austeritat. Ser una mica espartans, vaja, que l'època de les vaques grasses ja comença a veure's molt lluny i la de les magres es troba en plena efervescència. A Malgrat són aplicats i ho han entès a la primera, encara que també són conscients que una mica d'alegria sempre va bé i ajuda a passar els moments amargs. Tant és el cas que des del consistori han decidit que les obres de remodelació del nucli històric de la població –un dels projectes amb més anys d'espera a les espatlles i on tothom hi ha posat moltes esperances– no tindran una inauguració oficial, d'aquelles que es fan amb personatge de la Generalitat o de la Diputació, amb grans discursos i amb pica-pica generós. El principal motiu? La crisi. El motiu secundari? La coincidència d'unes eleccions que d'una banda no et deixen convidar ni consellers ni president sortint, perquè no toca, ni consellers ni president entrant, perquè quan hagin pres possessió haurà passat tant de temps que tallar la cinta farà una mica de riure. Davant tants entrebancs i actuant amb el seny que la manca de dispendi exigeix, el consistori ha trobat, però, una solució prou eficaç: aprofitar la festa de Sant Nicolau, que en bona part se celebra al centre, per donar per estrenat el nou espai al qual arribarà gent d'arreu del municipi i també de poblacions veïnes. Una festa major crida a sortir al carrer, a viure amb intensitat els espais públics, a aturar-se al carrer per parlar amb els veïns, o amb els coneguts que fa temps que no veus. És, doncs, l'escenari perfecte per comentar les millores que els malgratencs, en concret els del centre, han anat patint durant mesos i que ara, de fa pocs dies, ja en poden disfrutar. La reforma del centre històric a favor dels vianants ha significat la dignificació d'uns carrers i places recuperats per a molts com a lloc de trobada i de bon veïnatge i també ha obligat a generar canvis de circulació en el trànsit rodat a favor de l'ús de les rondes de circumval·lació que s'entesten a treure els cotxes del nucli urbà. L'absència de vehicles afavoreix el passeig relaxat i hauria de beneficiar el petit comerç local, que no passa pels millors moments i que confia en la proximitat i en el tracte personalitzat com en les millors armes per fidelitzar la clientela. Així doncs, aquest Sant Nicolau es transforma en pretext per comentar –o criticar, que també ens agrada a tots– el nou mobiliari, el pas recuperat de les Peixateries Velles o la desaparició de les barreres arquitectòniques tot gaudint dels actes tradicionals i lúdics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona