Urbanitzen la plaça del Mercat de Ribes de Freser després de deu anys de molta controvèrsia política

L'obra costa 107.000 euros i inclou un espai per a un futur equipament

Fa deu anys, el govern municipal de Pere Vigo (ERC) va adquirir la caserna de la Guàrdia Civil i la va fer enderrocar. Aquesta ha estat des d'aleshores l'única actuació que s'ha dut a terme en aquest espai. El terreny ha estat objecte de diverses propostes com la de construir-hi un altre edifici amb el Televall, un espai per a la gent gran i un per a la llar d'infants o bé un equipament per millorar les instal·lacions del teatre que hi és a tocar. L'actual Ajuntament ha fet prosperar la urbanització de la plaça.

Les obres inclouen l'alineació de l'espai amb el carrer Eras amb l'objectiu de no ofegar la sortida d'aquesta plaça, que serà i és, de fet, ja el centre neuràlgic de l'activitat lúdica del poble. L'estètica del paviment cap al carrer Eras i cap al passeig Guimerà serà el mateix que el del carrer Major. Al pont, només se li rentarà la cara i s'hi habilitarà una vorera amb el mateix paviment de la nova plaça, que serà més fosc que el dels carrers de la rodalia. A la resta de l'espai que no serà plaça s'hi sembrarà herba, tot esperant que, quan hi hagi diners, s'hi puguin construir el nou edifici previst. La paret mitgera amb el teatre es dissimularà amb una pantalla vegetal.

Més obres a l'estiu a Torroella

ALBERT VILAR

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí modificarà l'ordenança que regula les obres durant la temporada estival per tal de flexibilitzar-la amb vista a ajudar els promotors i constructors davant l'actual crisi del sector. La mesura municipal, que s'aprovarà en el ple de demà, es tira endavant arran de la petició de l'Associació d'Empresaris del Montgrí, que demana una flexibilització de l'ordenança per tal d'evitar que s'hagi d'aturar l'activitat durant els mesos d'estiu, i així poder afavorir el manteniment de llocs de treball. Aquest ha estat el gran motiu pel qual el govern torroellenc ha decidit modificar puntualment l'ordenança, però mirant de mantenir el seu esperit de compatibilitat amb el sector turístic. Així, el promotor o constructor que demani una llicència d'obres haurà d'acompanyar-la obligatòriament amb un pla de treball en què concretarà els treballs a realitzar, les fases d'execució, l'horari de treball i les mesures correctores per minimitzar les molèsties. D'entrada es deixa clar que les obres no podran començar abans de les 8 del matí i acabar més tard de les 7 de la tarda, i queden exclosos els treballs que facin referència a l'aixecament d'estructures, enderrocs totals o parcials, excavacions i moviments de terra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona