Urbanisme amenaça de portar als jutjats l'Ajuntament de Llagostera pels canvis al polígon del Mas Roig

Suspèn el pla de la ronda Nord de Figueres i diu que no cal enderrocar les cases

L'Ajuntament de Llagostera, com que té aprovat el POUM, pot aprovar-se el seu planejament urbanístic, però també ha de demanar un informe a Urbanisme, com en el cas dels canvis que ha introduït al polígon industrial Sud-12, al Mas Roig, previst en el nou pla general. El consistori ha ampliat la superfície del polígon, afegint-hi sòl industrial i residencial que no estava previst en el POUM. L'informe d'Urbanisme incorporava també altres prescripcions, referents per exemple a temes viaris, que l'Ajuntament tampoc no ha recollit, i per tant la comissió d'Urbanisme no ha donat la conformitat al document. «Si l'Ajuntament el tira endavant, sense recollir les nostres prescripcions, haurem de presentar un contenciós», va explicar ahir el director general d'Urbanisme, Pere Solà.

Ronda Nord de Figueres

La comissió també va suspendre el pla parcial de la ronda Nord de Figueres, ja que la proposta de l'Ajuntament aposta per delimitar tot el sector com a residencial, incrementant l'edificabilitat i la densitat dels habitatges, de manera «desmesurada» segons Solà. Solà va destacar que veuen bé desenvolupar el sector, però no de la manera prevista. A més, Urbanisme ha indicat que s'haurà de replantejar la viabilitat interna del sector, per evitar afectar dues cases, una de les quals és una masia que s'hauria d'enderrocar. A l'altra hi ha el telescopi de la Societat Astronòmica de Figueres, i quedaria reduïda.

ALTRES ACORDS

Poliesports de Vilafant
Suspendre el pla parcial, per desplaçar uns habitatges cap al carrer principal de manera que s'hi puguin fer locals comercials, i deixar una zona verda prop de la variant del tren i la futura C-31
Gasolinera a Palafrugell
La comissió va fer un informe favorable a instal·lar una segona gasolinera a la plaça del Mil·lenari
Sant Quirze de Colera
Aprovació de la línia elèctrica per portar llum al monestir de Sant Quirze de Colera, si bé un tram haurà de ser amb línia aèria provisional
Sant Joan de Mollet
Suspensió de l'ampliació de les zones industrials al costat de la C-66, ja que hi ha altre sòl disponible

La piscina de Figueres

j. puigbert

L'Ajuntament de Figueres farà dilluns que ve un ple extraordinari per aprovar la creació del servei que permetrà transformar la plaça de braus en un espai poliesportiu amb una piscina coberta. També s'hauran d'aprovar definitivament l'estudi de viabilitat econòmica i l'avantprojecte constructiu. Aquests són els darrers tràmits abans no s'aprovi el plec de clàusules administratives per a la concessió de la construcció i explotació de l'equipament. La voluntat del govern és poder-ho posar a licitació el mes vinent i fer l'adjudicació definitiva el mes de novembre. El projecte preveu fer una piscina gran coberta i una de petita amb diversos serveis complementaris, com ara saunes o banyeres d'hidromassatge. També hi haurà una àrea esportiva amb diferents sales per a activitats i un restaurant. La inversió total és de 8.150.686 euros i ja hi ha una empresa interessada a executar el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona