La modificació del pla Caufec d'Esplugues suposarà construir més pisos de protecció oficial

L'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat ha modificat el pla general metropolità per introduir una sèrie de canvis al sector sud del pla Porta BCN –abans anomenat pla Caufec– que inclouen un increment del nombre de pisos protegits. En el projecte, que ara està en fase d'informació pública després de la seva aprovació inicial pel ple, es preveu el pas de 126 a 193 pisos protegits, en detriment dels habitatges privats –n'hi havia previstos 37–, després que la promotora Sacresa, que s'ocupa de gestionar bona part del projecte, sol·licités al consistori un canvi en la idea original per poder construir pisos de dimensions més petites, més apropiats per la situació actual del mercat. Segons el primer tinent d'alcalde, Enric Giner, es va acceptar la proposta amb la condició de transformar aquests pisos de dimensions més reduïdes –en total, en seran 67– en habitatges protegits. A la zona, situada al costat del barri de Pubilla Casas, es manté la construcció de 18 pisos d'una permuta feta amb veïns de la zona.

La modificació del pla, que ha suscitat diverses polèmiques amb grups alternatius i ecologistes en els darrers anys, també inclou el canvi de qualificació urbanística de dues parcel·les. D'una banda, a la zona sud, més propera a la universitat, on es preveia un equipament privat esportiu, es podrà construir una residència d'estudiants amb la condició que se cedeixi a l'Ajuntament d'Esplugues, segons va informar el tinent d'alcalde. Aquest canvi podria reforçar la relació amb la Universitat de Barcelona. D'altra banda, una parcel·la de 5.000 metres quadrats de la part nord que estava destinada a equipaments sociosanitaris s'ha dividit perquè també hi pugui haver instal·lacions esportives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona