Urbanisme

energia

La vall de Bonastre rebrà 10 aerogeneradors de 180 metres, els més alts del país

La comissió d'Urbanisme de Tarragona inicia la tramitació del pla especial del parc eòlic de Puig Barbolí, que podrà generar fins a 45 MW de potència

Fil a l'agulla a la central eòlica que tindrà els aerogeneradors més alts de Catalunya. La comissió d'Urbanisme de Tarragona va aprovar inicialment ahir el pla especial urbanístic del parc eòlic Puig Barbolí, que tindrà deu molins d'última generació de 120 metres d'altura (la majoria prop del nucli de Bonastre), i tindran unes pales de 62,5 metres. En total, més de 180 metres, una alçada brutal per a la qual s'haurà d'excavar una plataforma de 1.600 m² a la base de cadascun. Gràcies a l'alçada, que els permet agafar més corrents, cada molí generarà fins a 4,5 MW de potència, un total de 45. Serà el govern el que farà tota la tramitació del parc, ja que engloba quatre municipis de tres comarques: Bonastre (Baix Penedès), Montferri (Alt Camp), Creixell i la Pobla de Montornès (Tarragonès). Tal com remarcava ahir el director general d'Urbanisme, Pere Solà, es tracta d'una zona de petits turons entre la vall de Bonastre i la del Gaià, un espai “sense obstacles urbanístics ni ambientals, ja que no té cap protecció especial en no situar-se en cap zona PEIN ni Natura 2000”. El projecte inclou una bassa amb capacitat per a 120 m³ d'aigua contra el risc d'incendi, i dues subestacions elèctriques de 2.300 i 2.400 m², respectivament, que construiran Fecsa-Endesa i Gamesa, la promotora del parc. Tot i que no caldrà habilitar gaires camins nous d'accés, sí que s'ampliaran els existents i se n'adaptaran els radis de gir. La comissió obliga que l'edifici de control previst canviï d'ubicació i se situï en un punt de menys visibilitat per minimitzar-ne l'impacte sobre el medi. El pla sortirà ara a exposició pública per rebre al·legacions, i alhora se'n demanaran els informes paisatgístics i d'avaluació ambiental, que redactarà el Departament de Territori i Sostenibilitat abans que Urbanisme en faci l'aprovació provisional.

LA XIFRA

1.600
metres quadrats
de plataforma s'hauran d'explanar (un quadrat de 40 x 40) a la base de cada aerogenerador.

Línia d'evacuació soterrada fins a l'autopista AP-7

En espera de definir el millor traçat, s'ha previst que tota la línia d'evacuació del nou parc sigui soterrada, fet que també el farà gairebé únic al país, amb un impacte “molt reduït”, segons Solà. L'electricitat s'abocarà a la línia aèria de la costa, que s'està tramitant que es faci paral·lela a l'autopista AP-7, a l'alçada de la Pobla de Montornès, municipi que també habilitarà tota una nova xarxa de baixa tensió per nodrir-se de la central.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona