Miami pretén agrupar el nucli amb la construcció d'una àgora sociocultural

És un dels projectes de la llei de barris

Per segon any consecutiu, l'Ajuntament de Mont-roig ha decidit presentar a la llei de barris una part del nucli de Miami Platja. A diferència de l'any passat, el projecte no és tan «ambiciós» i se centra més en una zona concreta del nucli, el barri de la Florida, una de les zones amb més concentració de població de Miami Platja: 2.171 habitants empadronats, i amb un alt dèficit d'inversions en els últims anys. El total del pla està valorat en 16,5 milions d'euros i té l'objectiu d'una regeneració urbana de l'espai.

El pla presentat pel consistori posa èmfasi en un centre polivalent de caire sociocultural, dedicat a les entitats del municipi, però també a la realització d'activitats culturals i socials, amb una sala específica per a conferències. La intenció de l'Ajuntament és que aquest equipament, al qual anomena Àgora, es converteixi en el punt neuràlgic dels ciutadans de Miami Platja. De fet, la seva ubicació ja hi convida, atès que es col·locarà a la plaça que hi ha darrere de l'avinguda del Mar, on hi ha l'església. El projecte de la llei de barris d'enguany de Miami té l'objectiu de «crear un barri amb futur col·lectiu».

Una piscina coberta

Una de les altres instal·lacions que es preveuen portar a terme en aquest barri se centra en l'àmbit esportiu. A banda de preveure unes millores en el poliesportiu, es pretén reconvertir l'actual camp de futbol de terra en un de més petit de futbol 7, que en principi, segons l'estudi fet, ja donaria servei a la demanda que hi ha al municipi. En aquest mateix espai també s'hi ha projectat la construcció d'una piscina municipal descoberta. D'aquesta manera, el consistori donaria bastant per tancada la zona esportiva de Miami Platja.

Un casal per a la gent gran

A banda, un dels altres criteris que té en compte el pla presentat és la qualitat de vida de la gent gran. Actualment, tenen un espai per organitzar activitats que s'ha fet petit. Per aquest motiu, l'actual centre polivalent es reconvertirà en un casal d'avis amb moltes més possibilitats per portar-hi a terme més activitats.

Una de les altres actuacions previstes és l'execució d'un pla de xoc contra l'actual crisi que destaca la necessitat d'evitar que la majoria de ciutadans treballin en el sector de la construcció. Per aquest motiu, es busquen unes quantes fórmules perquè es generin petites cooperatives i empreses que creïn nous serveis al municipi. Un dels sectors que necessita que es generin aquest tipus de companyies de serveis és el sector turístic del mateix nucli.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona