Urbanisme

urbanisme

Una grua es decanta a Torroella de Fluvià i bombers i policia es mobilitzen

La màquina és en una constructora abandonada fa deu anys al costat de la carretera C-31

Els Mossos, els bombers i l'Ajuntament creuen que no hi ha perill que caigui

Una grua d'uns quinze metres d'altura es va decantar, i l'incident va mobilitzar ahir els bombers, la policia i l'Ajuntament. La màquina en qüestió és en una constructora abandonada fa deu anys, prop de la carretera C-31, que uneix Figueres i la Bisbal.

Ahir a les dotze del migdia dues dotacions dels bombers es van desplaçar fins al lloc per determinar si hi havia perill que la grua, que està uns centímetres inclinada, pogués caure. Els bombers van marxar dues hores després, quan van concloure que no hi havia “perill veritable”. Segons fonts del cos, van deixar el tema a mans dels Mossos d'Esquadra i l'Ajuntament perquè es posessin en contacte amb el propietari per tal que se'n faci càrrec.

Segons va explicar ahir l'alcalde de Torroella, Pere Moradell, el problema és que l'empresa, Construccions Ampurbat, va fer fallida i no saben com localitzar el propietari, un ciutadà suís. Aquesta antiga constructora està situada a la carretera entre Torroella i Sant Miquel de Fluvià, al costat de la C-31.

Els Mossos d'Esquadra van coincidir també a dir que no hi ha perill que la grua pugui caure i van destacar, a més, que havien provat de posar-se en contacte amb el propietari d'aquesta constructora, però que no l'havien pogut localitzar en els telèfons que consten a la companyia de construcció.

La teoria del robatori

L'alcalde de Torroella de Fluvià, Pere Moradell, va explicar ahir els motius que creu que han provocat que la grua s'hagi decantat. Segons Moradell, uns lladres haurien entrat a l'empresa i s'haurien endut algunes peces de la grua que la fixaven a un rail. Això hauria provocat que la tramuntana desplacés la màquina fins a sortir de la base i quedar lleugerament inclinada.

Moradell va dir ahir que veia poc probable que la grua pogués caure, però va explicar que per la manera com està inclinada, en cas que passés, cauria cap al camp que hi ha al darrere. Malgrat tot, l'alcalde de Torroella de Fluvià, que es va desplaçar fins al lloc amb altres representants municipals, va alertar que cal que el govern de la Generalitat i, en concret, el Departament de Territori i Sostenibilitat es faci càrrec de la situació per si hi hagués algun perill que la possible caiguda de la grua pogués afectar la C-31.

Els aiguats

Fonts dels Mossos d'Esquadra, però, apuntaven ahir mateix a un altre motiu com a principal hipòtesi. La policia creu que els aiguats dels últims dies han fet que la màquina s'hagi descalçat. A la vegada, descarta que hi hagi hagut cap robatori en aquesta constructora abandonada perquè no ha detectat que falti cap peça de la grua.

La tramuntana l'ha desplaçat
La base de la grua es va inclinar en sortir del rail on estava fixada. La teoria és que la pluja hauria descalçat la base o bé que algú s'hauria endut alguna peça i això hauria provocat que la tramuntana la desplacés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona