Urbanisme

URBANISME

Malestar en un barri de Maià pel cost d'urbanització

Els propietaris del Molí d'en Llorenç consideren excessiu el que els tocaria pagar segons el projecte municipal

El cost que podria suposar a cadascun d'ells la reparcel·lació i urbanització del Molí d'en Llorenç ha alarmat els propietaris d'aquesta urbanització de Maià de Montcal. L'Ajuntament els ha fet saber que les quantitats seran d'entre 25.000 i 45.000 euros, unes xifres que l'associació de propietaris qualifica d'“abusives”, tenint en compte que molts dels afectats són gent jubilada o persones a l'atur. Segons el president de l'associació, Alfons Grau, el projecte és massa ambiciós –“han dissenyat una urbanització de cinc estrelles”– i amb unes obres més senzilles ja en farien prou.

L'alcalde, Joan Gaínza (CiU), mira de tranquil·litzar els afectats, matisant que aquests imports es basen en uns càlculs fets tres anys enrere –quan es va començar a redactar el projecte–, que a hores d'ara només són orientatius i que és molt probable que a l'hora de la licitació el preu es redueixi molt. Està previst que al setembre es reuneixin els propietaris i l'equip de govern per parlar-ne. Segons com transcorri la trobada, l'Ajuntament fins i tot podria aparcar el projecte, va admetre Gaínza.

El Molí d'en Llorenç es va començar a construir en la dècada de 1970 sense permisos i mai s'ha dotat de la majoria de serveis. Després d'anys d'estira-i-arronses amb els propietaris, en aquest mandat l'Ajuntament ha aconseguit aprovar el projecte de reparcel·lació i urbanització. El pressupost és d'uns 4,8 milions, que hauran de cobrir els propietaris de les 179 parcel·les. La majoria dels solars fan 450 m², una superfície a la qual correspondria un pagament de 25.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona