Els veïns no renuncien a salvar el Sun Village, tot i que el jutjat mena la pressa per a l'enderroc

L'Ajuntament de Palau-saverdera té fins a l'octubre per fer-lo

Els 42 propietaris dels apartaments del Sun Village, de Palau-saverdera, van comparèixer ahir per primer cop públicament per demanar ajuda per evitar l'enderroc de les seves cases. El president de la comunitat de veïns, Hans van Schaick, i el portaveu, Juan Manuel García Ortega, van explicar que la seva lluita per salvar el complex és a «contrarellotge» perquè l'Ajuntament té fins a l'octubre per tirar a terra els dos edificis. Per això van demanar a les administracions que els ajudin. L'únic contacte que han tingut amb la Generalitat, diuen, ha estat amb Urbanisme, que els va dir que no s'hi podia posar perquè és un tema local.

Els propietaris també van anunciar que han reclamat al jutjat que l'Ajuntament els compri casa seva si finalment el Sun Village va a terra. «El que no farem és tirar a terra nosaltres l'edifici, com va demanar l'Ajuntament, perquè no és responsabilitat nostra», van explicar. Calculen que cada apartament val uns 300.000 euros.

Al Sun Village viuen una desena de famílies habitualment i hi van durant les vacances diverses famílies de diferents punts d'Europa i l'Estat espanyol. «La situació és dramàtica», va assegurar el portaveu, que hi va afegir que no s'han plantejat si faran alguna protesta si finalment han de marxar de casa. Fins ara ningú està buscant casa nova.

L'Ajuntament va donar la llicència per construir els pisos el 2001 i després d'una denúncia el 2006 el TSJC va considerar que estava mal donada i va ordenar l'enderroc del complex. L'alcalde, Narcís Deusedas, sempre ha mantingut que no es va fer amb mala fe i que és una qüestió d'interpretació. Encara confia a salvar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona