Urbanisme

La Generalitat no fa les VPO promeses i genera un deute a l'Ajuntament de Cabanes

La promesa va estar feta abans d'eleccions i consistia a construir 32 cases protegides que han causat un forat de 70.000 euros a les arques municipals

Pocs mesos abans de les passades eleccions municipals, s'anunciava la imminent construcció de 32 habitatges de protecció oficial (VPO) i aparcament, després que l'ajuntament de Cabanes haguera concedit la llicència d'obres a l'Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA).

La concessió de les llicències, en 13 de gener de 201, obligava a que l'IVVSA començara les obres abans de sis mesos (per fer-les coincidir en campanya electoral), i tenia 24 mesos com a màxim per executar totes les obres.

Aquests habitatges es feien en sòl municipal, cedit gratuïtament per l'ajuntament, als carrers Borriol i Vall d'Alba però aquesta és l'hora que 21 mesos després, les obres no sols no s'han fet, sinó que l'IVVSA no va pagar mai els 40.099,12 euros de l'impost sobre instal·lacions, construccions i obres (ICIO) i tampoc la taxa per prestació de serveis urbanístics que puja un total de 30.074,31 euros, deute que ha notificat ja a l'IVVSA el servei de recaptació de la Diputació de Castelló.

L'equip de govern ha anunciat que “perdona” els 40.000 euros dels impostos, però reclama per la via del constrenyiment, els 30.000 de les taxes. El que no es clarifica en cap moment és què passarà ara amb el sòl municipal cedit gratuïtament per l'ajuntament a l'empresa pública i si tornarà aquest a mans de l'ajuntament.

Ara per ara, la publicitat que es va donar a la concessió de les llicències, no s'ha donat en cap moment als incompliments i deutes generats per l'IVVSA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona