«Per què em fan fora de casa?»

Els veïns del complex Sun Village, de Palau-saverdera, es neguen a abandonar els seus habitatges, que han de ser enderrocats perquè la llicència va ser mal donada, segons una sentència judicial

Hi havien invertit els estalvis i totes les seves il·lusions i una sentència judicial els obliga a abandonar casa seva, sense voler-ho ni provocar-ho. És la història dels veïns del complex d'apartaments Sun Village, de Palau-saverdera. L'Ajuntament va donar el 2001 llicència per construir aquests pisos, però, arran d'una denúncia presentada per un veí el 2006, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya n'ha ordenat l'enderroc en considerar que la llicència va ser mal donada. És una sentència ferma que dóna marge fins al novembre per tirar a terra el complex.

Patricia Barbero, de nacionalitat francesa, fa 26 anys que viu a Catalunya i tres que va adquirir un dels pisos del Sun Village. «No vull marxar de casa. Si m'haig d'encadenar al balcó de casa amb la meva filla, ho faré», assegura. No s'explica el que ha passat: «Fa dos anys vaig rebre un correu electrònic en què es deia que havia de marxar. Com pot ser? Ho tinc tot correcte. Em van donar la cèl·lula d'habitabilitat, el notari hi va donar el vistiplau i el banc no hi va dir res», explica. Sosté que no està buscant una casa nova perquè encara té l'esperança que tot es resolgui.

De moment, però, ningú assegura una indemnització per a les 42 famílies del complex, una desena de les quals hi viuen tot l'any. Són persones de nacionalitat estrangera que van apostar per la Costa Brava com a lloc de descans o per iniciar un nou projecte de vida. Un projecte que se'ls ha ensorrat. El valor total dels habitatges és de 12 milions d'euros i els seus propietaris n'han invertit cadascun uns 300.000, de mitjana.

«No puc dormir a les nits. No vull que vinguin les màquines. No és necessari. Per què ho volen enderrocar? S'hi han invertit molts diners aquí i tirar-ho a terra en costarà encara molts més», es lamenta Sarah Wiltshite, de nacionalitat anglesa, que viu amb el seu fill al complex. Diu que no té diners per buscar una altra casa i reclama que li donin una alternativa si ha de marxar. Igual com Barbero, sosté que ella va fer la compra de manera legal. I no s'ho explica: «Per què em volen fer fora de casa?», repeteix una vegada i una altra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona