El ple de Palau-saverdera sentencia el futur del Sun Village i encarrega el projecte per tirar-lo a terra

Un recurs de súplica de l'Ajuntament pot retardar l'enderroc fins a final d'any

L'Ajuntament de Palau-saverdera ja havia iniciat el mes de febrer passat els tràmits per enderrocar el Sun Village, però en aquella ocasió l'expedient obligava a fer que els mateixos veïns del complex fossin els que tiressin a terra l'edifici. Aquests van recórrer contra la decisió municipal i el mes de juny el TSJC va anul·lar aquell acord del ple i va donar a l'Ajuntament cinc mesos per complir l'ordre d'enderroc. Per això ara el consistori continua l'expedient amb l'encàrrec als tècnics del projecte per demolir la quarantena d'apartaments del Sun Village. En principi, l'Ajuntament té fins a l'octubre per complir la sentència, tot i que el recurs de súplica que ha presentat pot retardar la data fins a final d'any. Un cop l'Ajuntament tingui el projecte i la memòria econòmica, també s'hauran d'aprovar pel ple de l'Ajuntament.

El TSJC ha advertit molt seriosament l'Ajuntament i li ha dit que si passats vint dies de la data fixada no ha complert, se li aplicaran 400 euros de multa, que s'anirien multiplicant com més dies passin. A més, el jutge diu que si l'Ajuntament no procedeix a l'enderroc ho haurà de fer la Generalitat i cobrar el cost després al consistori.

Segons va explicar ahir en el ple l'alcalde, Narcís Deusedas, l'expedient tira endavant per obligació del jutge, tot i que l'equip de govern «no se sent responsable de la sentència perquè és una qüestió d'interpretació del jutge. Estem tranquils». Deusedas va admetre que les estratègies seguides pel gabinet d'advocats que va contractar encara no han donat els seus fruits, però va assegurar que continuen intentant evitar l'enderroc. Tot i això, va assegurar: «Estem en una situació crítica, a l'UVI i el resultat pot ser la mort o la solució.» Per això, Deusedas va demanar als veïns afectats, que ahir eren en el ple, una mica de comprensió. A més, l'alcalde va acusar Unió per Palau –a l'oposició– de ser la culpable de la situació i d'haver polititzat el cas.

El portaveu d'UP, Miquel Alsina, li va respondre: «Si continua confonent els seus enemics i el seu objectiu aquest serà el motiu que això acabi malament. Nosaltres no som els enemics.» Alsina també va demanar a l'alcalde que negociï amb qui va denunciar el fet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona